Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evlerde zaman geçiren çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu evlerinde yaşıyor.
Tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de çocuklarıyla günlerini "Hayat Eve Sığar" diyerek evlerinde geçiren aileler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı heyecanını çocuklarına yaşatmaya çalışıyor. Ülke genelinde planlanan bayram etkinlikleri koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde bu yıl iptal edildi. Bu nedenle ilçede sadece Ayvacık Atatürk Kültür Parkı’ndaki Atatürk Kaidesi’ne sosyal mesafe kuralına uyularak, çelenk bırakma töreni düzenlendi. Düzenlenen törenin ardından Ayvacık Belediyesi’nin organizasyonuyla evlerinin balkonlarına çıkan çocuklar, belediye ekiplerinin dağıttığı balonları saat 13.00’de ellerinden bırakarak, sokaklara savurdu.
Ayvacık Belediyesi zabıta aracı da balonlarla süslenerek gün boyu Ayvacık sokaklarında dolaşarak, evlerinde kalan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.
 
(Haber: Sedat Uz)