Küçükkuyu beldesinde alınan koronavirüs tedbirleri hakkında konuşan ve normalleşme sürecine dikkat çeken Başkan Cengiz Balkan, “Benim vatandaşlarımızdan ricam şu; bir rahatlama dönemine girdiğimizi düşünüyorum. Fakat bu işin şakası yok. O yüzden bu sıkıntı geçmediği sürece, bu sıkıntı tamamen bitmediği sürece tüm tedbirlere, kurallara uymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“Tamamen gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştık”
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Corona Virüs’ün Türkiye’de görülmesiyle birlikte beldede önlemlerin alındığını söyleyerek, “Devletimizin verdiği talimatlar doğrultusunda gerek personelin kısmı zamanlı çalışması, gerekse diğer faaliyetleri hızlandırdık. Dezenfekte işlemlerine hemen başladık. Kasabamızın yoğun olarak kullanılan alanlarının dezenfekte işlemlerini yapmaktayız.  Evinden çıkamayan yüzlerce aileye kendi yemekhanemizde yemek yapıp bunları zamanında hemşehrilerimize iletmekteyiz. Maske meselesi sorun oldu. Biz bunun hemen çözümünü bulduk. Bugün itibariyle belediyemiz kanalıyla yaklaşık 15 binin üzerinde maske dağıtımı yaptık. Hemen hemen 2 bin şişe kolonya dağıttık. Bunun yanında işini kaybeden vatandaşlarımıza gıda, erzak ve nakit yardımında bulunduk. Ama bunun hiçbir zaman reklamını yapmadık. Tamamen gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
“Çok fazla hemşehrilerimiz İstanbul’dan, Ankara’dan buraya geldi”
Beldenin dezavantajlarından bahseden Balkan, “ Bizim bir dezavantajımız; burası yazlık bir yer. Bu sürecin başlamasıyla birlikte burada konutu olan çok fazla hemşehrilerimiz İstanbul’dan, Ankara’dan buraya geldi.  Bunun sonucunda bizim nüfusumuz 3 katına çıktı. Gelen hemşehrilerimizin çoğu 65 yaş üstü. Bunların evden çıkma şansları yok.  Biz hemen 3 araba ve 7 personelle sabah 8.30, akşam 23.00 arasında hemşehrilerimizin tüm gereksinimlerini karşılıyoruz.  İş yükümüz biraz arttı ama önemli değil. Biz belediye olarak bugünler için varız. Bu zor günümüzde halkımızın yanında olmamız gerekiyor.  Banka, eczane, sağlık ocağına gitmeleri konusunda  tedbirlerimizi alarak yardımcı oluyoruz. Küçükkuyu Belediyesi diğer belediyelerimizle beraber vatandaşımıza hizmet yarışında. Bu zor günlerde hep birlikte birlik, beraberlik içerisinde çıkacağız” diye konuştu.
“EKONOMİK TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”
Önümüzdeki günlerin ekonomik açıdan daha zorlu olacağını söyleyen Balkan, “Bu konuda şimdiden tedbirlerimizi almak zorundayız.  Çünkü belediyeler bir günlük değil, sürekli hizmet eden kurumlar. Biz günü birlik popülizm yapmakla belediyemizi zor duruma düşürmeden, önümüzdeki günlerde yaşaya bileceğimiz zorlukları da düşünerek ekonomik tedbirlerimizi aldık. Maaşlarımızı ödüyoruz. Personelin diğer özlük haklarını ödüyoruz. Esnafa olan masraflarımızı ödüyoruz. Diğer yapılacak işlerle ilgili ödemeleri günü gününe yapıyoruz. Halkımızın, mağdur vatandaşımızın  maddi, manevi her zaman yanındayız. 24 saat severek, gönülden ilk günkü heyecanımızla görevimizi yapıyoruz. Esnafların yanında çalışan personele gerek gıda, gerek maddi destek veriyoruz. Su paraları konusunda bir esneklik getirdik.  Su paralarına tabii ki bir tahakkuk yapılması lazım. Belli bir tüketimin üstüne tahakkuk yapılmazsa daha yüklü faturalar gelebilir. Biz tahakkukunu yapalım siz paranız olunca ödeyin diyoruz. Böyle bir kolaylık sağladık” şeklinde konuştu.
“Uyarılarımız havaların ısınmasıyla daha da artacak”
Vatandaşlara zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları noktasında sürekli uyarılarda bulunduklarını söyleyen Balkan, “Kolluk güçleri belediye zabıta ekipleri kanalıyla zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamasını gerek sözlü, gerekse anons yaparak uyarıyoruz. Her gördüğümüz vatandaşa mecbur olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyoruz. Bu uyarılarımız havaların ısınmasıyla daha da artacak. Benim vatandaşlarımızdan ricam şu; bir rahatlama dönemine girdiğimizi düşünüyorum. Fakat bu işin şakası yok. O yüzden bu sıkıntı geçmediği sürece, bu sıkıntı tamamen bitmediği sürece tüm tedbirlere, kurallara uymamız gerekiyor. Dışarıya çok çok mecbur olmadığımız  sürece çıkmamamız gerekiyor. Bu rahatlamayla, sıkıntının tekrar artabileceğinin düşüncesi. O yüzden  kurallara uymamız gerekiyor. “ dedi.
“PAZARDAKİ ÜRÜNLERİN FİYATINI BİZ BELİRLİYORUZ”
Balkan; “Biz öncelikle elbise pazarlarını kaldırdık. Sadece gereksinim duyulan gıda pazarının kasabadaki esnafla çözme yoluna gittik. Bir alana topladık. Giriş ve çıkışları kapattık. Her pazara giden vatandaşımıza maske dağıtarak, ateşinin ölçerek ve belli aralık mesafesini koruyarak belli sayıda vatandaşımızı alıyoruz. Bölgemizdeki haller ile görüşüp, esnafımızın da talebiyle pazardaki ürünlere tek fiyat uygulaması getirdik. Pazara gelen vatandaşlarımıza her tezgahta aynı ürün aynı fiyatta oluyor. Pazardaki ürünlerin alış fiyatına göre esnaflarımız en fazla %35'e kadar kar koyarak satışını yapıyor. Sabit fiyatı biz belirliyoruz ve vatandaşlarımız fiyatlar için tezgah tezgah gezmek zorunda kalmıyor. Pazar akış hızı da bu uygulamamız sayesinde yükseldi. 3 haftadır gayet iyi gidiyoruz” dedi.

(Sedat Uz)