Her öğrencinin kendi okulunda gireceği sınav, sayısal ve sözel bölüm olmak üzere 2 oturum halinde uygulanacak. Sözel alandan oluşan birinci oturum 50 sorudan oluşacak ve saat 9.30 da başlayıp 10.45’te sona erecek. 45 dakikalık aranın ardından yapılacak olan Sayısal alan oturum ise, 40 sorudan oluşacak ve saat 11:30’da başlayıp 12:50’de sona erecek.
Sinavla ilgili olarak Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin gazetemize yaptığı açıklamada,  çocuklarımızın sağlığının ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini önemle ifade ederek, ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu bu ortam koşullarında gerçekleştirilecek olan sınavda, sınava girecek öğrencilerimizin ve sınavda görevli olan öğretmenlerin sağlığı ve güvenliği için gerekli olan tüm tedbirlerin en ince ayrıntısına kadar alındığını belirtti.
Ayrıca, hem eğitim öğretim hem de pandemi sürecinde, öğrencilerimizin yetiştirilmesi ve halk sağlığının korunmasında ciddi emek veren çok değerli öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin başarılarının temel taşı olan kıymetli anne babaların büyük bir teşekkürü hak ettiğini belirten Çetin, LGS’ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerken, sınavda görev alacak öğretmenlere ve güvenlik görevlilerine kolaylıklar diledi.

Haber: Sedat Uz