Uçar’ın, Arıkan’ı ziyaret ederek yapılan görüşmeye oda yönetim kurulu üyesi Mesut Korol da katıldı. Arıkan ve Korol, TKDK hibe destekleri hakkında bilgi alırken, Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bu yönde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“AYVACIK İLÇEMİZ FARKLI ZENGİNLİKLERE SAHİP YAPISIYLA GELİŞİME AÇIK”
Ayvacık Esnaf ve Sanatkalar Odası Başkanı Hasan Fehmi Arıkan, Ayvacık hakkında bilgiler vererek “Ayvacık ilçemiz yerel kültürünü korumuş, esnaflık değerlerini yaşatan, doğası korunmuş, özellikle turizm konusunda ülkemizin en sevilen yerlerinden ekonomik potansiyeli yüksek bir ilçe. İlçemizde gelişimin sağlanması için bizler Ayvacık Esnaf ve Sanatkar Odası olarak elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. 
Bugün itibariyle ilçemizin hem gelişimini sürdürmesi hem de kültürünü, doğasını kaybetmeden korunarak yaşamını  sürdürmesi bizleri memnun ediyor. Genel yapısı itibariyle ilçemiz kırsal bir alan, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destekleri bu yönden bizim için son derece önemli. İlçemizden tarım ve hayvancılık alanında olduğu gibi kırsal turizm alanında da TKDK desteği almış yatırımlar bulunuyor. Bu yatırım sahipleri bizim odamızın üyeleri durumundalar. Zaman içerisinde daha çok üyemizin desteklerden faydalanmasını arzu ediyor ve bu yönde çalışıyoruz.”
“BİZİM GAYRETİMİZLE BİRLİKTE HALKIMIZINDA BİLİNÇLİ GİRİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR”
Arıkan konuşmasının devamında halkın katılımının ve bilinçlenmesinin de önemini ifade ederek, “Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteklerinin ve diğer hibe desteklerinin halkımız tarafından değerlendirilmesi için sürekli olarak bilgilendirme çalışmalarında bulunuyoruz. Bizim gayretimizle birlikte destekler kullanılması halkımızın girişimci davranmasıyla da mümkün. TKDK desteklerinde desteklenecek yatırımın en az %50'si vatandaş tarafından karşılanıyor. 100.000 liralık bir projede en az 50.000 lira vatandaş katılımı gerekli ve dolayısıyla başvuracaklar projelerini kendi bütçeleri dahilinde iyi hesaplayarak gerçekleştirmek durumundalar” dedi.
AYVACIK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Ayvacık’ın kalkınması için çalıştıklarını söyleyen Arıkan, “Bu şartlarda insanların proje desteklerine başvurmaları için belirli seviyede bir bilinç ve deneyime sahip olmaları gerekiyor. Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak vatandaşlarımızın bilinçlenmesi kendilerini geliştirmesi için sürekli bilgilendirmelerde bulunuyoruz.
Bununla birlikte, esnaflığa yeni adım atacak vatandaşlarımızın KOSGEB girişimci desteklerinden faydalanması için de başvuran her vatandaşımıza odamızın proje birimi vasıtasıyla teknik destek sağlıyoruz. Amacımız Ayvacık'ta yerel ekonominin hak ettiği gibi gelişmesi, Ayvacık ilçemizin değerlerinin, potansiyelinin harekete geçip halkın faydasına gelişmesidir. 
İlçemizde kırsal kalkınma alanında güç olacak 2.000.000'dan fazla destekle ilçemizde uygulanacak Ayvacık Assos Yerel Eylem Grubu Yerel Kalkınma çalışmasında da yönetim kurulunda esnaflarımızı temsil ediyor ve ilçemize birlikte kazandırdığımız bu bütçenin en verimli şekilde değerlendirilmesine çalışıyoruz. Bu çalışmada ilgililerin takip ettiği gibi bizim de gayretlerimizle 2017 yılından beridir ilçemizde sürdürülüyor. Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak her zaman ilçemizin faydasına gördüğümüz çalışmalar içinde olacağız.” dedi.

Haber: Sedat Uz