Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının sorunlarına ve basın özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, koronavirüs nedeniyle basının zor günler geçirdiğini söyledi.
 
Türkiye’de her yıl 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Günü olarak kutlanıyor. Osmanlı'nın özellikle son zamanlarında çıkan gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayımlanıyordu. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırılıyor. Bu nedenle de 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor.

Gazetecilerin gününü kutlayan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, günün önemine binaen bir mesaj yayımladı. Toplumun ve ülkenin gelişmesinde basının önemine değinen Akıncı, basının halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi çok önemli işlevleri olduğunu hatırlattı.

Akıncı, birçok önemli görevleri üstlenen basının diğer sektörler gibi koronavirüs nedeniyle zor günlerden geçtiğini söyledi. Akıncı, “Basın kuruluşlarının kaynakları yeterli değil. Koronavirüs nedeniyle özellikle gazetelerin gelir kaynakları çok azaldı. Birçok gazete kapandı. Korona ile beraber reklam ve ilan gelirleri de ciddi oranda azaldı. Bazı basın kuruluşları da zor ayakta duruyor. Toplumlar için önemli olan basının bu dönemde daha çok desteğe ihtiyacı var“ dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi