ÇANAKKALE’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı tören dün saat 10.00’da Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Çanakkale Vali Yardımcıları Saim Eskioğlu, Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Av. Adnan Güler, Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’nun konuşmasının ardından tören sona erdi.
 
CHP’LİLER ALTERNATİF ÇELENK BIRAKTI
Cumhuriyet meydanında düzenlenen töreninin ardından CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, CHP Çanakkale eski Milletvekili Ali Sarıbaş ve partililer ile Atatürk anıtına alternatif çelenk bıraktı.
 
ÖĞRENCİLERDEN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ
Meydandaki törenin ardından bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Cumhuriyet meydanından başlayan bayrak yürüyüşü İnönü Caddesi, Piri Reis Caddesi, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi ile Çağlar Kaynak Basketbol sahasında tamamlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kent merkezi kordon boyunda gün boyu çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam etti.
 


Kaynak: İHA