Çanakkale heyeti, Turan’ı makamında ziyaret ettikten sonra, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), Jandarma ve Emniyet koordinasyon merkezlerini ziyaret etti. Heyet, bakanlık uzmanları tarafından, e belediye ve sivil toplumla ilişkiler hakkında brifing aldı. Brifing sonrası Turan, Çanakkale heyetine bakanlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan, “Biz çalışmaktan gocunmayan insanlarız, polemikten kavgadan değil iş yapmaktan keyif alan insanlarız. İstiyoruz ki bütün birimlerimiz ve kurumlarımızla, omuz omuza yol yürüyelim ve beraber iş yapalım. Bugün Çanakkale’den belediye başkanları ve teşkilatlarıyla beraberiz ve sizleri İçişleri Bakanlığı’nda ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Burada GAMER başta olmak üzere Emniyet ve Jandarmamıza bağlı çok kurumları ziyaret ettik. Burada uzmanlarımız e belediyesi uygulamasını size anlattılar. Çanakkale’deki belediyelerimize de katkı sağlayacağız, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’de ayrıca bir sunum yaptılar. Çanakkalemizde ki tüm derneklerimizin yapacağı makul çalışmalara da destek olmak isteriz” dedi. Toplantı sonrası Bakan Turan katılımcılara Bakanlığın yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.
Ziyarete, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İl Genel Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu, Lapseki İl Genel Meclisi Üyesi Halil Özer, Ezine İl Genel Meclisi Üyesi Murat Yahya Sezgin, Gelibolu İlçe Başkanı Serhat Sürücü, Çan İlçe Başkanı Ömer Şahin, Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, Gökçeada İlçe Başkanı Fatih Taylan, Bozcaada İlçe Başkanı Sinem Tabak, Ayvacık İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, Eceabat İlçe Başkanı İlker Güven, Geyikli Belde Başkanı Mustafa Kirveli, Küçükkuyu Belde Başkanı Fahrettin Yığın katıldı.
 


Kaynak: Haber Merkezi