AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ayvacık’ta kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin onaylandığını açıkladı.
Çanakkale İl Genel Meclisi’nde yapılacak oylama ile yönetim kurulunun da oluşacağı OSB’nin 2500 kişiye ekmek kapısı olacağını bildiren Gider, “Çanakkale’de ağır sanayinin değil, tarıma dayalı sanayinin gelişmesini istiyoruz. Bu kapsamda, boğaz köprüsü ve tünellerle lojistik altyapısını hazırladığımız Ayvacık OSB, yıllık 65 bin tonluk üretimle hem Çanakkale’yi hem de Türkiye’yi kalkındıracak önemli bir hamle olacak” dedi.  Gider, Ayvacık’ta kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas OSB ile önemli bir adım atıldığını ifade etti. Ayvacık OSB’nin projesinin onaylandığını müjdeleyen Gider; “Çanakkale; tarihi, gerek deniz gerekse dağ turizmi ile birçok özelliği bir arada barındıran bir şehir. Bunun yanında tarımsal olarak Çanakkale’ye has çok sayıda coğrafi işaretli ürünümüz mevcut. Yenice’den Biga’ya, Gelibolu’dan Ayvacık’a kadar verimli topraklarımızla önemli bir tarım şehriyiz. Tarımdaki potansiyelimizi taçlandırmak için bir yandan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Bu ürünlerimizin dünyaya kolayca dağılabilmesi için de lojistik altyapımızı boğaz köprüsü, yollar ve tünellerle güçlendirdik. Şimdi bir adım daha ileriye gidiyoruz ve jeotermal kaynaklarımızın olduğu Ayvacık’ta, elektriğini güneş, rüzgâr, biyokütle ve jeotermal kaynaklardan alacak olan Ayvacık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz” dedi.  
5 MİLYAR LİRALIK DEV YATIRIM  
Ayvacık Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin öncelikle jeotermal kaynakların kullanılacağı seralarda üretim yapacağına değinen Gider; “Toplamda 4 bin 400 dekarlık alanda faaliyet gösterecek olan yeni OSB’miz, ilk olarak 2 bin 400 dekarlık alanda hayata geçecek ve 2 bin dekar da genişleme alanı olacak. Toplamda 5 milyar TL’lik yatırım ile yılda 65 bin ton sebze ve meyve üretimi yapılacak. Hali hazırda Çanakkale’nin önemli tarımsal ürünleri mevcut. Bayramiç Beyazı’ndan, Lapseki Kiraz’ına, Yenice Çileği’nden Çanakkale Domatesi’ne kadar. Ayvacık OSB ile birlikte artık çok daha fazla ürünü Çanakkale üretiyor olacak. Türkiye’de her sofraya, Çanakkale’den bir ürün sokmuş olacağız” ifadelerini kullandı.  
2 BİN 500 KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK  
Ayvacık’ta kurulacak OSB’nin istihdam konusunda da Çanakkale’yi rahatlatacağını ifade eden Ayhan Gider; “Kurulacak olan OSB’de yalnızca meyve sebze üretip bırakmayacağız. Proje kapsamında; paketleme tesisleri, kuru buz üretim tesisi, soğuk hava depoları, işleme ve kurutma tesisleri de olacak. Seralarda üretilen ürün, aynı OSB için tasniflenecek ve işlenecek. Bu da çok sayıda iş gücüne ihtiyaç olduğu anlamına geliyor. Proje kapsamında 2500 kişi ilk aşamada iş sahibi olacak. 107 parsel sadece seralardan oluşuyor. 1070 seraya denk geliyor bu oran. Bu durum, Antalya’da olduğu gibi seracılık iş kolunun da Çanakkale’de gelişeceği anlamına geliyor. Tarımsal sanayi alanında Çanakkale, çok daha fazla dikkat çeken bir kimliğine bürünüyor” dedi.  
“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR”  
Açıklamasının sonunda Çanakkale’ye verdiği destekler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider; “Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti’nin iktidar olduğu ilk yıllardan beri Çanakkale’ye ayrı bir gözle baktı. İçinde bulunduğumuz koşullar ne olursa olsun, Çanakkale’yi hiç ihmal etmedi. Şehrimizin almış olduğu yatırımların oranına bakarsak, Erdoğan’ın Çanakkale aşkını çok daha iyi anlarız. Bu kapsamda Çanakkale dev bir hizmet daha kazandıran Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber: Mehmet Yavaş)