Ayvacık’ın önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvacık ilçesine bağlı Assos’un Kadırga Plajı karavanların akınına uğruyor. Kadırga Koyu’nun plaj kısmına yerleşen onlarca karavana bölgedeki oteller ve turistler tepki gösteriyor.
Türkiye’nin ünlü Assos’un Kadırga Koyu son zamanlarda karavanların gözdesi oldu. Karavanıyla tatile gelen vatandaşlar, plaj kısmına yerleşince bölgedeki oteller, günü birlik işletmeciler ve bölgeye gelen turistler bu olaya tepki gösterdi.
Kadırga Koyu’na turizm tesisi işletmeciliği yapan Betül çiftçi gazetemize yaptığı açıklamada, “Burada karavanlar plajı tamamen gasp etmiş durumda. Burada bazı karavanlar yol üzerine bile duruyor. Biz bunlara da karışamıyoruz. Kötü bir görüntü oluşturuyor. Plaj kısmında bu karavanların olması doğru değil. Her yıl bu problemi yaşıyoruz. Kadırga koyunda karavanları durabileceği park ve kamping alanları var ama bu bölgelere karavanlar gitmiyor. Plaj kısmına park ediyorlar. Bu karavanlar hem görüntü kirliliği yaratıyorlar hem de geride çöp bırakıyorlar. Bu durumdan çok rahatsızız. Bazen geride bıraktıklarını biz toplamak zorunda kalıyoruz. Bu turizm bölgesinin bu karavanlarca işgal edilmesinden dolayı üzülüyoruz. Özellikle yol kenarlarına bu karavanların durdurulması yanlış. Bu durumdan sadece biz değil, tüm işletmeler rahatsız. Sahil kesimine araç durdurulması da ayrıca bir görüntü rahatsızlığı yaşanıyor. Şemsiyeler ile araçlar yan yana duruyor. Bunun bir kesin çözümünün yapılması lazım” dedi.
Bölgeye tatil için gelen Orbay Hazar ise karavan park alanları varken bu karavanların turizm tesislerinin önlerinde park etmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, tatilcilerin de bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğunu ifade etti.
Bölgede tatilini yapan Ahmet Şengörgülü ise karavanların alanlara yayılmasının ileride büyük sıkıntı yaşatabileceğini ifade ederek, “Ben tatil için Assos’a geldim. Burada yol kenarları karavanlarla dolu ve bu karavanlar denizi bile görmemizi neredeyse engelliyor. Bir sürü karavan yeri var fakat onlar gelip turizm tesislerinin önüne park ediyor. Bu yanlış bir uygulama. Ben daha önce İzmir, Muğla ve Antalya’ya da gittim tatil için. Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Karavanların belirli yerleri vardır ve onlar orada konaklarlar. Ayrıca çekme karavanlar sabit. Sabit karavanların da burada sabit olarak kalması da hukuka aykırı bir durum diye biliyorum. Burada ise farklı bir durum söz konusu. İnşallah yetkililer bu duruma bir çare bulur” dedi. (Haber: Mehmet Yavaş)