Arslan, geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temel atma noktasında inceleme yaparak, önemli açıklamalarda bulunacak.
26 Ocak tarihinde gerçekleşen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihalesini, 16 yıl 2 ay 12 günle en düşük süreyi veren Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye'den Yapı Merkezi ve Limak'tan oluşan ortak girişim grubu kazandı.
Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan ve 18 Mart’ta temeli atılacak köprü ilgili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan incelemelerde bulunmak üzere yarın Çanakkale’de olacak.
Yarın (23 Şubat Perşembe), saat 11.00’de Çanakkale’ye gelecek olan Bakan Arslan ilk olarak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve işadamlarının katılımı ile bakanlığının Çanakkale’deki yatırımlarıyla ilgili toplantıda buluşacak. Sonrasında ise Ak Parti İl Başkanlığı ve Çanakkale Valiliğini ziyaret edecek. Sonrasında Lapseki ilçesine gidecek olan Arslan, Lapseki Belediyesi’ne konuk olacak. Burada belediye önünde vatandaşlara hitap edecek. Bakan son olarak, Çanakkale Boğazı’nda Lapseki ile Gelibolu arasında 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere 6 şeritten oluşacak ve 2 bin 23 metrelik ayak açıklığıyla dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini taşıyacak 1915 Köprüsü’nü Şekerkaya mevkiindeki temel atma noktasında inceleme yapacak. Arslan’ın Çanakkale ziyaretinde köprü ile ilgili önemli açıklamalarda bulunması da bekleniyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi