Yine bir 3 Mart günü DHA Ezine muhabiri Mustafa Sezek ani ayrılışı ile sevenlerini ve meslektaşlarını üzüntüye boğmuştu. Yine bir 3 Mart’ ta Çanakkale basını aynı acıyı yaşadı.
Herkes Oradaydı…!
Elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Orhan Mutay, son yolculuğuna sevenlerinin omuzlarında çıktı.
18 Mart camiinde, dün öğle vakti ardındın kılınan Cuma namazı sonrası, sevenleri Gazeteci Mutay için cenaze namazında saf tutu.
Belediye Başkanı Gökhan’ dan, Milletvekilleri Gider ve Öz’e, Bürokraside halen görevde Daire müdürlerinden, emekli Emniyet ve Devlet daireleri Mensuplarına yüzlerce vefakar dostu,   Gazeteci Mutay’ a helallik verdi.
--------------------------------
Bu Ayrılık Yakışmadı…!
Dostları Gözyaşları ile değil, Unutulmaz Hatıralarını dile getirerek uğurladı…
------------------------------
Gazeteci Orhan Mutay’ a son görev için, 80’ li yılarda birlikte mesai yaptığı meslektaşlarından, Çanakkale siyasetine, Emniyet Müdürlüğü’ nü temsilen Gelen üst rütbeli isimlerden, emekli ve halen görevde bürokrasinin temsilcilerine yüzlerce vefakar isim bir arada saf tuttu.
YİNE 3 MART…
Çanakkale Basını dün, bir usta kaleme veda ederken, bir usta kalemi de aynı tarihte sonsuzluğa uğurladığı o acı dolu anları hatırladı.
5 yıl önce yine 3 Mart günüydü, Kalbine yenilen Çanakkale basının bir başka usta kalemine Gazeteciler veda etmişti.
 Dün, yine 3 Mart acısı tazelenen Çanakkale basınında, bir yandan Sezek anılırken, bir yandan da Mutay’ a son görev yerine getirildi.
Tam 5 yıl önce, yine bir 3 Mart günüydü;  DHA Ezine muhabiri Mustafa Sezek ani ayrılışı ile sevenlerini ve meslektaşlarını üzüntüye boğmuştu.
Bu kez bir ayrılık haberine edğil, ani ayrılışa gazeteci Mutay imzasını attı ve Çanakkale basınına aynı acıyı tazeletti.
 
Mutay’ ın Gazeteciliğe başladığı yıllarda, birlikte binlerce habere imza atan meslektaşı Sami Özdemir, Cemal Oral ve Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı gibi isimler başta olmak üzere, Mutay ile mesai arkadaşlığı yapan onlarca Gazeteci; arkadaşlarından ayrılmanın verdiği üzüntü ile ayakta durmakta zorlandı.
Cenaze namazı için, Cevatpaşa mahallesindeki  18 Mart cami avlusuna toplanan yüzlerce vefakar dost, Mutay için istenilen helalliği verdi.
CHP’ li Çanakkale belediye başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, onlarca siyasetçi de son görevde yer aldı.
Mutay’ ın,  ANAP ve DP’ den 20 yıl Bozcaada belediye Başkanlığı görevini sürdüren amcası Mustafa Mutay ailesi adına taziyeleri kabul eden isim oldu.
AK Parti Çanakkale milletvekili Ayhan Gider ve CHP Çanakkale milletvekili Bülent Öz gibi, Mutay’ a son görev için toplanan isimler arasında halen görevde onlarca bürokrat ve emekli olmuş isimler de dikkat çekti.
Emniyet Müdürlüğü’ nü temsilen Müdür yardımcısı İsmail Torlak ve bir şube müdürü cenaze törenine katılan isimlerdendi.
Gazeteci Mutay’ ın, 35 yılı aşkın meslek hayatı boyunca çeşitli mevkilerde bulunan siyasetçiden, bürokrasiye, işadamından, mahalle sakinine mikrofon uzatıp  sesini duyurduğu onlarca isimden cenazeye çelenk yağdı.
Gazeteci Mutay için, dostları gözyaşı dökmeyip, onunla yaşanan ölümsüz hatıraları anlatarak, arkadaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Gazeteci merhum Orhan Mutay, Yeni Şehir kabristanlığına defnedildi.

 


Kaynak: İHA