,21 Ekim Dünya Gazeteciler günü, hafta sonuna geldiği için bu gün birlikte olmak istediğini söyleyen belediye başkanı Eyüp Yılmaz, ilçemizin prestij projesi olabilecek sahil projesi “Çanakkale’nin Merkezi Lapseki Olacak” dedi.
Sahildeki TEDES binası toplantı salonunda yapılan yemekli toplantının bir bölümüne ilçe kaymakamı Tahir Şahin’de katılarak ilçede yapımı kısa zaman içerisinde tamamlanacak olan Hükümet Konağı, Plevne ortaokulu ve proje halindeki yatırımlar konusunda gazetecileri bilgilendirdi.
Toplantı sonunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Bizde projeler bitmiyor nasıl insanın yaşadığı yerde ihtiyaçlar bitmediği gibi bizde de projeler bitmiyor. Yerel seçimlere bir buçuk yıl kadar kaldı ilçemizin prestij projesi olabilecek bir sahil projemiz var 75 bin metrekare alan üzerine yeni bir proje çalışmamız var bu proje sonrasında sahilimiz 5 kilometreye kadar uzayacak. Bu projeyi üç’e bölümde bir proje. Proje dere ağzından bir köprüyle başlıyor bu köprüye de Beybaş lı Halilve İbrahim onbaşı köprüsü adı veriyoruz. Daha sonra karşıya geçtiğimizde 35 bin metrekare alana Cumhuriyet dönemi projesi bu dönemi andıran bir proje, bir sonraki 20 bin metrekarelik alan ise Osmanlı dönemini anlatan bir proje ve son bölüm ise Helenistik dönemi bu projenin görselleri çıktı çok yakın bir zaman da görsellerini yayınlayacağız proje üzerinde küçük değişiklikler yapılıyor bu projenin maliyeti 10 milyon civarı Allah’ın izniyle bu projeyi de bitirerek ilçemiz halkının hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımız Çanakkale’den buralaı gezmeye gelecekler Çanakkale’nin Merkezi Lapseki Olacak”dedi.


Kaynak: Haber Merkezi