Güncel

YAZIKTIR, GÜNAHTIR!

Ayvacık-Tuzla yolunda oluşan çukurlar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yolu kullanmak zorunda kalanlar da isyan ediyor.

Ayvacık’ta son zamanlarda sürücüler, Ayvacık-Tuzla yolunun bozuk olması sebebiyle isyan ediyor. İlçede 15’i aşkın köyün kullandığı Ayvacık-Tuzla arasındaki yol uzun zamandan beri sürücülerin ve köylülerin kanayan yarası durumunda. Uzun zamandan beri yenilenmeyen bu yol için sürücüler isyan ediyor. Depremzede konutlarının yapımı için gelen tırlar ile katı atık tesisi yapımında çalışan kamyonların da etkisiyle bozulan yol artık tamir bile tutmuyor.
Tuzla yolunu kullanmak zorunda olduğunu ve haftada en az 2 kez bu yolu kullandığını ifade eden Mehmet Uysal isimli vatandaş, bu yolda bir çukura girmeden gitmenin olanaksız olduğunu söyledi. Uysal konuşmasında, “Bu yolu mecburiyetten kullanıyorum. Yolun her yerinde çukurlar var. Bu çukurlar kaza bile yaptırır adama. Yazıktır, Günahtır. Bu yol artık tamir bile tutmuyor. Derhal bu yolun yapılması lazım.” dedi.
“Daha Neyi Bekliyorlar?”
Bu yolun işlek bir yol olduğunu vurgulayan Uysal, “Bu yolu kaç köy kullanıyor. Bu yolu binlerce sürücü kullanmak zorunda. Bu yolun bozukluğunu kimse görmüyor mu? Yama, yama, yama… Nereye kadar Allah aşkına? Bu yola bir çare bulunması lazım. Gerekirse CİMER’e kadar yazacağım bu yolu. Böyle olmaz. Fotoğraflarını çektim tek tek. Daha neyi bekliyorlar anlamadım.” dedi.
Bu yolun artık tehlike saçtığını söyleyen Ali Işık isimli bir vatandaş ise, “Bu yol artık tehlike saçıyor. Çukurlardan kaçmak isterken az kalsın kaza yapıyorduk. Arada bir bu yolda çalışma oluyor ama ne fayda? Günü kurtarma işi oluyor. Bu yol daha ne kadar bekleyecek? İl genel meclis üyeleri ne yapıyor acaba? Bu yolu gündeme getirmiyorlar mı? Muhtarlar niye sessiz. Ben birkaç kez sordum. Tırlar yolu kullanıyormuş. Daha yapılmaz diyorlar. Tırlara, kamyonlara uygun yol mu yok? Böyle bir şey olabilir mi? Verilen cevaplara bak. Tuzla-Çamköy arasında çalışma olmuş. O yolun bile bozulan yerleri var. Her yol yapılıyor da bu yol niye yapılmıyor?” dedi.

Haber: Sedat Uz