Güncel

Lise Öğrencileri, Çizdikleri Resimler İle Yaşadıkları Şehirleri Avrupa’da Tanıttılar

Ayvacık Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir grup öğrenci, çeşitli ülkelerden öğretmen ve öğrencilerin ortaklığıyla 'The Fairy Tale Town (Masal Kasabası)” adlı proje ile yaşadıkları şehirleri, çizdikleri resimler ile Avrupa’da tanıtma imkanı buldu.

Ayvacık Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Özlem Benligil ve Matematik Öğretmeni Çiğdem Şeker’in danışmanlığında lise öğrencileri Hilal Şıttak, İclal Zeynep Öztürk, İrem Demir, Mercan Nur Karga, Deniz Ok, Azize Yılmaz, M. Mustafa Bolat ve Yusuf Şükrü Şen’in yürütmüş olduğu eTwinning kapsamındaki ''The Fairy Tale Town (Masal Kasabası)” adlı projesi ile çeşitli ülkelerden öğretmen ve öğrencilerin ortaklığıyla öğrencilerin kendi kültürlerini daha yakından tanırken, farklı kültürlerdeki çeşitliliği farketmeleri amaçlandı. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler, farklı okul öğrencileri ile işbirliği yapmaları, olumlu iletişim becerilerini kazanmaları ve bununla beraber ingilizcenin ve bilişim teknolojisinin aktif kullanılması amacı ile çizdikleri resimler ile Çanakkale’yi Avrupa’daki, Romanya(Braila), Slovakya (Roznava), Hırvatistan (Vinkovci), Yunanistan (Papagou), İspanya (Leon)’daki okullardaki öğrencilere tanıttılar.
Ayvacık İmam Hatip Lisesi dışında Türkiye’den Kilis, Adıyaman ve Ankara’dan okulların da katılımı ile  gerçekleşen projede toplam 16 öğretmen, 131 öğrenci görev aldı.
Ayvacık Anadolu İmam Hatip Lisesi proje ile ilgili bilgilendirmesinde, “Çok uluslu bir projenin işbirliği ile yapılabilmesi için öğrenciler kendilerini diğer okul öğrencilerine tanıtmış, bulundukları şehir ve kasabalarının hafızalarda canlanabilmesi için çizdikleri resimler, çektikleri fotoğraflar ve hazırladıkları afişler ile kasabalarının renklerini ortaya çıkartarak, kasabaların tarihi, kültür, bilimsel ve ekonomik ihtiyaçları ile Avrupa kültürel mirası ve değerleri konusunda farkındalık yaratmaya çalıştılar.
Karışık ülke takımı ile oluşturulan öğrenci grubu ise şehirlerinin tanıtımlarını The Fairy Tale Towns Under The Magical Wings of the Swallow (Kırlangıcın Büyülü Kanatları Altındaki Masal Kasabaları) başlığı altında hikayeleştirerek sesli kitap (audio book) ve E-kitap hazırlayıp bir ortak ürün çıkarmışlardır. Çeşitli alanlarda paylaşım yapılarak proje çıktılarının daha geniş alanlara yayılması hedeflenmiştir.
Ülkemizde Covid-19 salgınının başladığı sıralarda hayata geçen The Fairy Tale Town projesi uzaktan eğitimin bir parçası olarak eğitim çalışmalarına entegreli bir şekilde yürütülmüş, belirli bir plan dahilinde yapılan etkinlikler ile proje sonunda alınan öğrenci-öğretmen görüşleri ve yapılan değerlendirme ile beklenen hedeflere ulaşıldığı gözlenmiştir. Tüm bu süreçte öğrenciler etkin rol alırken farklı web 2.0 araçları ile tanışmışlar, işbirlikçi çalışma ile ortaya güzel işler çıkarmanın haklı gururunu yaşamışlardır. Bu proje ile okulların sadece dört duvardan ibaret olmadığı, öğretmenlerin rehberliği ile her zaman öğrencilerin disiplinler arası konularda çalışıp toplama faydalı olmak adına sorumluluk alabileceği ve bu düşüncenin yayılabileceği bir kez daha görülmüştür. ” ifadeleri kullanıldı.

Haber: Sedat Uz