Güncel

Ayvacık’ta 2 anaokulu ve 5 köy okulu eğitime başlayacak

Ayvacık ilçesinde okulum temiz belgesini alan 2 anaokulu ve 5 köy ilk okulu eğitime pazartesi günü başlayacak.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü arasında “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İşbirliği Protokolü” 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanmıştı. Protokolün temel amacı, Sağlık Bilgisi şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyonu önleme ve kontrol sürecinin tutarlı, geçerli, güvenilir ve tarafsız olarak yürütülmesiydi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri tarafından okullarda gerekli incelemeler yapılarak okullara “Okulum Temiz Belgesi” verilmeye başlandı.
Yapılan incelemeler sonucunda Ayvacık’taki tüm okulların standartlara uygun olduğu tespit edilerek ilçedeki okul ve kurumlar “Okulum Temiz Belgeleri”ni teslim aldı. Köy okullarının girişlerine dezenfektanlar yerleştirilirken, okul sıraları da sosyal mesafeye uygun olarak yerleştirildiği belirtildi.
Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin konu ile ilgili açıklamasında, “Biliyoruzki bizim öğrencilerimizi özlediğimiz kadar öğrencilerimiz de okullarını özlediler. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde, salgın ile mücadele sürecinde, çocuklarımızın sağlıkla okullarına bir an önce kavuşmaları için elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Okullarımızın en üst hijyenik seviyeye ulaşması için gereken tüm çalışmaları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Okulum Temiz Belgesini almak için gerekli kriterleri yerine getirmede fedakarca çalışan okullardaki İdareci arkadaşlarıma, öğretmen arkadaşlarıma ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Umuyorum ki okullarımızı pazartesi günü güvenle açacağız.” dedi.