15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında şehitlerin mezarını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, dua ederek mezarlara çiçek bıraktı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Hastane Bayırı Şehitliğinde anma programı düzenlendi. Anma programına,  Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Muharrem Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Erol Günaydın,   kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve askeri erkan katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan programda  Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından şehitler için dualar okundu. Programın sonunda  Vali İlhami Aktaş ve katılımcılar tarafından şehitlerin  kabirlerine karanfil bırakıldı. Vali İlhami Aktaş, şehitleri rahmet, minnet ve şükranla yad etti.

 

Haber Merkezi