İskele Meydanı Sürekli Eğitim Merkezinde saat 16.00’da açılışı gerçekleştirilen “15 Temmuz Milli İradeye Saygı” sergisine AK Parti Grup Başkanvekili Av, Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergi öncesi açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “Türk milletini çok yakın zamanda verdiği demokrasi mücadelesinin somut bir eser haline getirmek ve bunu Çanakkale’yi ziyaret eden herkesle paylaşmak için ‘15 Temmuz Milli İradeye Saygı’ sergisini gerçekleştirmeye arzuladık. Arkadaşlarımız çalıştılar. Hem Türkiye genelinden, hem de Çanakkale özelinden toparlayabildiğimiz o unutulmaz kareleri, sizlerin görmesi için ziyaret etmesi için hatırlaması için ve özellikle de unutmaması için bir sergi kapsamında bir araya getirdik” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Av, Bülent Turan, o melun 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında yapılacak her türlü hayırlı adıma destek olmak, orada olmak bizin için en büyük bahtiyarlık olduğunu söyledi. Türkiye’de ilk defa demokrasiye kilit vurulan tarih 15 Temmuz olmadığını belirten Bülent Turan sözlerine şöyle devam etti:
“Kurulduğumuzdan bu yana kadar aşağı yukarı 10 yılda bir ara verildi. Hep farklı zamanlar da farklı metotlarla demokrasimize, milli irademize engel olundu. 27 Mayıs oldu. O zamanki Başbakanımız rahmetli Menderes idam edildi. Ancak o zaman darbe girişiminde bulunanlara karşı toplumun tümünün duru demesi bir tarafa özellikle kendisini aydın diye ifade eden kendisini toplumun sözüm ona daha farklı yerinde olduğunu iddia eden bir takım insanlar, üniversitelerimizin bir kısmı maalesef tam aksine darbenin karşısında olmak yerine darbenin yanında olup, o zamanki adımları destekleyen, o zaman ki adımlara aman ne iyi yaptılar diyen, o zamanki yanlışlara da meşrulaştıran yazılar yazdılar, törenler yaptılar. 80 darbesi oldu. Benzer görüntüler oldu. 28 Şubat oldu. Maalesef darbeye alkış tutan, darbeye öven yazılarıyla flamalarıyla dolaşan, sözüm ona aydınlar, profesörler, aydınlar oldu. Ama 15 Temmuz’da ne kadar gurur duysak azdır. Ne kadar hamd etsek azdır. Tüm dünyaya bir demokrasi dersi verildi. Bu milletin iman dolu göğsünün nasıl sonuç alabileceği, nasıl ağır silahlara karşı, nasıl tanklara, tüfeklere, karşı cevap verilebileceğini tüm dünyaya gösterdi”
Konuşmaların ardından Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından sergisini açılış kurdelesenini kesimi öncesinde dua edildi. Ardından AK Parti Grup Başkanvekili Av, Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ve Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden “15 Temmuz Milli İradeye Saygı” sergisinin açılış kurdelesinin kesti.
15 Temmuz darbe girişimi gecesinin anlatan 100 fotoğrafın yer aldığı “15 Temmuz Milli İradeye Saygı” sergisi 40 gün boyuncu açık kalacak.
Mustafa Suiçmez


Kaynak: Haber Merkezi