Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 6 Temmuz 2020 tarihinde Eceabat ve Gelibolu ilçelerinde meydana gelen orman yangınında zarar gören zeytin üreticilerine Çanakkale İl Özel İdaresince finanse edilen 3000 adet zeytin fidanının dağıtımı Eceabat Kumköy de yapıldı.
 
Zeytin fidanı dağıtımına Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yücel Tokgöz, İl Genel Meclisi Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Ziraat Odası Başkanı, Köy Muhtarları ve üreticiler katıldı.
 
Zeytin fidanı dağıtımında bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “Temmuz ayı başında bir yangın afeti yaşadık. Üreticilerimiz büyük ölçüde zarar gördüler. Zararın en aza indirilmesi, telafi edilmesi için devletimiz her türlü imkanını seferber etti. Arkadaşlarınız çok hızlı bir şekilde zarar gören alanlara gelerek hasar tespit çalışmalarını sonuçlandırdılar. Zarar gören üreticilerimiz yaralarını sarmak zararlarını bir nebzede karşılamak için Cumhurbaşkanlığı'ndan ödenek talep ettik. Talep ettiğimiz ödenek eylül ayında geldi ve zarar gören üreticilerimizin hesaplarına aktardık. Ardından Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından sağlanan kaynak ile üreticilerimize 25 ton sertifikalı buğday tohumluğu alarak kasım ayı başında dağıtımlarını yaptık. Bugünde orman yangınında zarar gören zeytin üreticilerine 3000 adet zeytin fidanının dağıtımını gerçekleştireceğiz. İnşallah bir daha bu tür doğal afetler yaşamayız” dedi.
 
Zeytin fidanı dağıtımı; Orman yangınında zarar gören 48 zeytin üreticisine 3000 adet yağlık ve sofralık çeşitlerden oluşan zeytin fidanının dağıtılmasıyla sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi