AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile beraber, Çanakkale Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik ve yüklenici firma yetkilileriyle bölgeyi gezen Kocabıyık, Ayvacık’ta devam eden yatırımlar hakkında Turan’a bir dizi bilgiler de verdi.
Kaya ıshalı çalışmalarının hızlı ilerlediğini belirten Kocabıyık, “Kaya ıslahı çalışmalarımız hamdolsun hızlı ilerliyor. Yüklenici firmamız hızlı bir şekilde işin başına geçerek çalışmalara başladı. 1 yıldan fazla olmasını planlanan sürecin belki daha az kısa süre içinde bitip, ocak- şubat ayı gibi teslimin yapılacağını ümit ediyoruz. Temennimiz burada bulunan işletmelerin bir an önce faaliyetine başlamasıdır. Ayrıca ıslah çalışmalarımız tamamlandığında bölgede oluşan otopark sıkıntısı da bir nebze olsun hafifleyecektir. Bugün burada çalışmalar hakkında bilgi alan ve sürecin takipçisi olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan ve Assos’un değerinin bulunduğunu belirten Turan ise, "Assos, Çanakkale markasından öte Türkiye markası, daha da ötesi dünya markası. Aristo'nun memleketi, turizmin cenneti, çok özel bölge. Biz Çanakkale’mizin markasını büyüten ne kadar alt başlığımız varsa ona öncülük yapmayı, omuz vermeyi görev biliyoruz” dedi.
Assos'un bölge için çok önemli turizm destinasyonu olduğunu belirten Turan, "Assos, Çanakkale markasından ötesi Türkiye markası, daha da ötesi dünya markası. Aristo'nun memleketi, turizmin cenneti, çok özel bir bölge. Biz Çanakkale’mizin markasını büyüten ne kadar alt başlığımız varsa ona öncülük yapmayı, omuz vermeyi görev biliyoruz. Bugün de kaymakamımız, il genel sekreterimiz ve ilçe başkanımız ve tüm arkadaşlarımız ile bölgemizdeyiz. Assos'ta otelcilerimizin taleplerini, turizm yatırımcılarının taleplerini dinliyoruz. Bu bölgeye geçen geldiğimizde turizm yatırımcılarıyla bir araya geldiğimizde bölgeye iliştin tespitleri değerlendirmiş ve paylaşmıştık. Atlı jandarmanın gelmesinden tutun da birçok konuya kadar farklı birtakım adımlar atmıştık. Bugün de Assos’umuzda büyük bir güvenlik sorunu haline gelen kayaların düşmesi, turizmi engellemesi hatta ölüm riskinin doğması ihtimali olan bölgenin tekrar duvarla telle revize edilip taşlardan arındırılması sürecine şahitlik ediyoruz.
Şu an bölgemizde tarihi dokuya zarar vermeden bu güvenlik tekbirleri için yatırım planlanıyor. Bölgemizde ekonomik olarak büyük canlanma olması isteniyor. O yüzden bugün inşaat halini gezmeyi görev bildik özel idaremizin, işi yapan firmamızın derdini dinlemeye geldik" diye konuştu. (Haber: Sedat Uz)