6 Şubat 2017 tarihinde yaşanan Yukarıköy depreminde hasar alarak, kullanıma kapatılan tarihi Tuzla Kaplıcası 5 yıla yakındır atıl bir durumda. Çatı kısmı da yıkılmak üzere olan kaplıcanın yeniden ne zaman onarılacağı bilinmezken, kaplıcanın üst çatı kısmında depremde meydana gelen açıklık bulunuyor. Tuzla İlkokulu’nun hemen yanında bulunan ve büyük tehlike sarf eden kaplıcanın akıbeti merak konusu olurken, vatandaşlar da atıl durumdan dolayı tepki gösteriyor. 
Ayvacıklı vatandaşlar ise, köyün bir değeri olan kaplıcanın atıl duruma düşmesinden dolayı üzüldüklerini ifade ederek, bölgedeki sıcak su kaynaklarının sadece jeotermal enerji santralleri için değil, turistik açıdan da kullanılması gerektiğini söylüyor. Vatandaşlar, 5 yıla yakındır unutulmaya yüz tutan tarihi kaplıcanın hemen karşısında bulunan tarihi Murat Hüdavendigar Camii’nde yapılan onarım çalışması gibi bir çalışma ile yeniden faaliyete geçmesini bekliyorlar. 
Romatizma, nevrit, geç tutan kırıklar ve kadın hastalıkları problemleri olanlar için de şifa bulunduğu söylenen Tuzla Kaplıcası’nın ya yıkılması ya da onarımı yapılması bekleniyor.