Türkiye’nin önemli işadamları, sanatçılar, ünlüler ve turizmciler, Ayvacık ve çevresinde arazi 2 yıldır arazi, arsa ve köy evi satın alıyor. 2 yıl boyunca Ayvacık’a olan talep her geçen gün artarken, son 6 aydır ise taleplerde azalma yaşanmıştı. Ayvacık-Küçükkuyu arasında hizmete giren tünellerle beraber Ayvacık’a olan yatırım yeniden artmaya başladı.
86 kilometrelik sahil şeridi bulunan Ayvacık ilçesi, son yıllarda yatırımcıların gözdesi durumunda. Her geçen gün talebin arttığı ilçede arazi fiyatları da son yıllarda 3-4 kat arttı. Doğası, tarihi, konumu ve havası ile Ayvacık, dünyada sayılı yerlerden biri. Dünyada az bölgeye nasip olan bu özellikleri barındıran Ayvacık, son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Ayvacık bölgesi; Çanakkale Boğazı, Kazdağları, Assos, Küçükkuyu bölgesi ve verimli tarım toprakları ile il ayrı bir yere sahip. Ayrıca Behram, Yeşilyurt, Adatepe, Büyükhusun gibi köyler tarihi ve taş mimarileriyle Türkiye’de de ünlü köyler. Kuzey Ege Denizi’ne de kıyısı olan ilçemiz yatırımcıların da gözde merkezi haline dönüşüyor.
Köylerde bulunan arsa ve arazi fiyatları da son yıllarda katlanarak artıyor. 20-30 bin lira olan köy arsaları son zamanlarda gören talepler sonrasında 500 bin liranın üzerine kadar çıktı. İlçeye yapılan talep sonrasında da fiyatlar da taleple beraber artıyor. Köy arsalarının yanı sıra ilçe merkezinde arsalar, evler ve daireler de talep görüyor.
ÜNLÜLER AYVACIK’A AKIN EDİYOR
Türkiye’de bakir kalan bölgelerden biri olan ve Kuzey Ege’nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Ayvacık’a yatırımcılar ve turizmcilerin yanı sıra ünlüler de ilgi gösteriyor. Birçok sanatçı, yönetmen, şarkıcı ve iş adamları ilçenin değerli köylerinden arsa ve arazi satın alıyor. Ünlülerin de rağbet gösterdiği ilçemiz bölgede marka haline de gelmeye başladı. İlçemize gösterilen bu ilgi bölgedeki nüfus artışına da sebep oluyor. Çanakkale bölgesinde en çok nüfusu artan ilçelerin başında ilçemiz Ayvacık geliyor. Sadettin Saran gibi ünlü iş adamının da villası olduğu Ayvacık’ta son dönemde yine Cem Yılmaz, Serenay Sarıkaya, Atilla Saral, Yiğit Özşener, Gürgen Öz, Timur Acar ve Erkan Kolçak Kösendil arsa alarak Ayvacık’a olan ilgiyi arttırdı. (Haber: Sedat Uz)