Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, Ayvacık’a yapılması planlanan mezbaha, et parçalama ve paketleme tesisi projesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti.
Ayvacık etinin hak ettiği yere taşınması için bu projeyi başlattıklarını ifade eden Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, “Ayvacık etimiz, bölgemiz için değerimizdir. Bu değerimizi hak ettiği yere taşımak istediğimiz için bu projeyi başlattık. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz Julide İskerderoğlu’nun da desteğiyle ilçemize 10 milyon bedelli ilçemiz için modern bir mezbaha, et parçalama ve paketleme tesisi kazandırılacak. Kesimhanede günlük 25 büyükbaş, 50 küçükbaş kapasiteli bir et kesimhanesi ve işleme tesisi kurulması planlanıyor. Kurulacak bu kesimhanede organik kırmızı et üretiminin yerinde işlenmesi ve değerlendirilmesine olanak sağlanacak. Kesimhane ile birlikte Ayvacık’ımızda ve çevre ilçelerimizde büyükbaş hayvancılığı geliştirerek kırsalda refahı artırmak hedefleniyor. İnşallah Ayvacık’ımız için, üreticimiz için hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.
Ayvacık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin, Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile birlikte hazırladıkları, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği "Ayvacık Organik Kırmızı Et Kesimhanesi ve İşleme Tesisi“ isimli proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun bulundu. 18 ayda tamamlanması planlanan projeyle, Ayvacık ilçesindeki organik kırmızı et üretiminin yerinde işlenmesi, değerlendirilmesi, üretilen organik ete katma değer kazandırılması ve bu sayede üretici gelirinin artırılması planlanıyor.  (Haber: Sedat Uz)