Kış aylarına girerken devam eden doğalgaz çalışmaları Ayvacıklı vatandaşlarca yakından takip ediliyor. İlçede yaşayan vatandaşların aklındaki ilk soruların başında “doğalgaz kış aylarına yetişecek mi?” geliyor. Ayvacık ilçesinde 3 ağustos tarihinde ilk kazması vurulan doğalgaz çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Fatih Mahallesi’ndeki çalışmaların tamamlandığı ifade edilirken, Hamdibey Mahallesi’nin de 1/3’nün tamamlandığı belirtildi. Ayvacıklı vatandaşların dört gözle beklediği doğalgaz için ana dağıtım binasının yapımı da devam ediyor. Doğalgaz dağıtım şirketi AKSA’nın Ayvacık’a ofisini açmaması, bina bağlantılarının da tamamlanmaması sebebi ile doğalgazın aralık ayında ilçede yanması neredeyse imkansızlaştı. Hal böyle olunca da vatandaşlar doğalgaz için endişelenmeye başladı. Ayvacık’ta birçok apartman kömür almama kararı alıp, doğalgazı bekliyor. Özellikle apartmanların yoğunlukta olduğu çamlık bölgesinde birçok apartman doğalgaz ile ısınmanın hayalini kuruyor. Taşımalı sistem doğalgazın ilçede ne zaman yanacağı ise belirsizliğini korumayı sürdürüyor.
-DOĞALGAZ FİRMASI, OCAK AYINDA DOĞALGAZIN İLÇEYE VERİLECEĞİNİ İFADE EDİYOR-
Vatandaşların aklındaki ilk sorusu olan “doğalgaz kış aylarına yetişecek mi?” düşüncesi konusunda daha önce AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram açıklamalarda bulunarak doğalgazın aralık ay sonunda alt yapısı tamamlanan bölgelerde kullanılmaya başlanılacağını ifade etmişti. Doğalgaz için yetkili firma olan AKSA yetkilileri ise burada kritik öneme sahip. AKSA firması yetkilileri doğalgazın ilçede altyapısı tamamlanan bölgelerde yılsonunda yanmaya başlayacağını ifade ediyor. Aralıksız sürdürülen doğalgaz çalışmaları sonrasında ilçede doğalgazın ne zaman kullanılmaya başlanılacağı ise merakla beklenirken, önümüzdeki hafta çalışmaların tamamlandığı bölgelerde kılçık bağlantı diye tabir edilen apartman bağlantılarının yapımına başlanmasının planlandığı ifade edildi. Kılçık bağlantıların hızlıca yapılması vatandaşları yeniden umutlandıracak. Bu yıl için Ümmühan Mahallesi’nin ve Hamdibey Mahallesi’nin büyük bir bölümünün doğalgaz alamayacağı da ifade edildi.
FASON DOĞALGAZ ŞİRKETLERİNE DİKKAT EDELİM-
 AKSA Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş yetkilileri doğalgaz döşeme çalışmalarının kesintisiz devam edeceğini belirtiyor. Yetkililer ayrıca apartmanlarda ve evlerde doğalgaz iç tesisatının mutlaka yetkili firmalar tarafından yaptırılması gerektiğini belirterek, bu konuda mağduriyet yaşanmaması konusunda dikkat edilmesi gerektiğini de ifade ediyor. (Haber: Sedat Uz)