Kırmızı beyazlar, dün oynanan ve normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada gidilen penaltılar sonucu süper lig kulüplerinden Osmanlıspor Futbol Kulübü takımına 5-4 mağlup olarak Türkiye Şampiyonasından Türkiye dördüncü olarak döndü.
 
İki grup halinde gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında Tokatspor, Aydınspor 1923 ve İstanbulspor takımları ile ilk etap mücadelesinden, 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldıktan sonra ikinci olarak çıkan Çanakkale Dardanel U 17 takımı üçüncülük dördüncülük maçında süper lig takımı Osmanlıspor FK ile eşleşti. Dün aşırı sıcak oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Baştan sona üstün oyun sergileyen ve rakibini adeta sahasına hapseden kırmızı beyazlar ikinci yarıda aradığı golü buldu ve 1-0 öne geçti. Sayısız gol kaçıran Çanakkale Dardanel bir kontratakta şanssız bir gol yedi ve maçın normal süresi 1-1 tamamlandı.

Karşılaşmanın 15’er dakikalık iki uzatma devresi de 1-1 sona beraberlikle sonuçlandı.Daha sonra  penaltı atışlarına geçildi. Karşılıklı goller ile devam eden penaltı atışlarında Osmanlıspor’un bir penaltısını Çanakkale Dardanel kalecisi kurtardı, ancak maçın hakemi anlaşılmaz bir karar ile atışı tekrarlatırken Çanakkale Dardanel’in teknik heyeti ve futbolcuları uzun süre hakeme verdiği kararla ile ilgili tepki gösterdi. Bu atışı Osmanlıspor gole çevirdi. Daha sonra bir penaltı kaçıran Çanakkale Dardanel tartışmalı penaltı atışları sonucu rakibine boyun eğdi. Penaltı atışları 5-4 Osmanlıspor’un üstünlüğü ile sona erince Çanakkale Dardanel Türkiye Şampiyonasından Türkiye dördüncüsü olarak dönmeyi başardı.
 


Kaynak: Haber Merkezi