Ayvacık ilçesi Yeşilyurt köyü ile Balıkesir'in Edremit ilçesi arasında 110 kilometrelik "İda Ultra", 66 kilometrelik "Half Ultra", 36 kilometrelik "Run Zeus" ve 15 kilometrelik "Köy Koşusu" kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyonda atletler dereceye girmek için yarıştı.
Aeneas Kültür Rotası'nın ilk kez sporculara açıldığı koşunun startını veren Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporculara başarı diledi.
Kaymakam Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada “Yeşil Ayvacık'ımızın Kaz Dağları'nın eteklerinde kurulu bir ilçe olduğunu belirterek, ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Geleneksel hale gelmesi ve uluslararası boyutta olması bizim için son derece önemli." dedi. Koşu açılışına Ayvacık Kaymakamı İlker Eker’e, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Eren Arslantaş da eşlik etti.
KAZANAN YARIŞMACILARA ÖDÜLLERİ VERİDİ
Run Zeus RUZ 36K'de Rus koşucu Navil Shaimukhametov 2 saat 53 dakika 34 saniye ile erkeklerde, Nuray Göktepe Bulut 3 saat 13 dakika 34 saniye ile kadınlarda, Köy Koşusu KOK 15K parkurunda Mehmet Aydın Gör 1 saat 8 dakika 22 saniye ile erkeklerde, Çiğdem Tütüncü de 1 saat 28 dakika ile kadınlarda parkur rekoru kırarak birinci oldu.
"İda Ultra" kategorisinde erkeklerde 13 saat 46 dakika 06 saniyeyle Kemal Kukul, kadınlarda ise Fatma Taş, 15 saat 39 saniyelik derece ile birinciliği elde etti.
"Half Ultra" kategorisinde erkeklerde Erkan Bacak 6 saat 54 dakika 1 saniye ile, kadınlarda ise Seda Kurtuldu, 9 saat 44 saniyelik derece ile ilk sırada yer aldı.
Kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ve Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Selami Alaftargil tarafından verildi. (Haber: Sedat Uz)