Uzun süredir konuşulan ekmek zammı yapıldı. Pazartesi günü itibari ile Ayvacık’ta 200 gram ekmek 4 TL’den 5 TL’ye çıkartıldı.
Son dönemde dar gelirli için çok önemli olan ve dar gelirli sofraların adeta vazgeçilmezi olan ekmekte zam üzerine zam gördü. Özellikle un ve maya fiyatlarına gelen yüksek zamlar sonrası fırıncılar ekmeğe zam yapmaya başlamıştı. Maliyetlerin sadece un ve maya fiyat artışlarının yanı sıra işletme giderleri olan elektrik, su, doğalgaz ve kira artışlarının da üretim giderlerini çok arttırdığını belirten fırıncılar zam talebinde bulunmuştu.
Temmuz ayında 4 TL’ye çıkan ekmek fiyatı daha sonraki süreçte maliyetlerin artması ile beraber zam konuşulmaya başlandı. Bir süre önce de ekmek fiyatına zam yapılması için çalışma yapılmıştı. Pazartesi itibariyle (12 Aralık) Ayvacık ilçesinde 200 gr ekmek 5 TL, 400gr Ekmek 10 TL, 300 gr sarı buğday ekmek 10TL’den tüketiciye ulaştı. Ayvacık ilçesinde ekmek Temmuz ayının ilk haftasından bu yana 4 TL’den satılıyordu. Ekmeğe gelen zam ile birlikte diğer unlu mamüllere de zam gelmesi bekleniyor. (Haber: Sedat Uz)