Ayvacık ilçesinde Türkiye'yi derinden sarsan yıkıcı deprem sonrasında afet bölgesindeki vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyalarına destekler çığ gibi büyüyor. Ayvacık, deprem bölgesindeki vatandaşlara destek için tek yürek oldu.
6 Şubat 2017 tarihindeki Ayvacık Depremi’nden 6 yıl sonra merkez üstü Kahramanmaraş olan yıkıcı deprem bölgedeki 10 ilimizde etkili oldu. Binlerce vatandaşımız en kaz altında kalırken, bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki depremzedeler için Ayvacık ta tek yürek oldu. İlçedeki kurumlarımızın yanı sıra vatandaşlarımız da depremzedelere destek olmak için Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi’ne başvuruyor. İlçemiz Ayvacık’tan deprem bölgesine destekte bulunmak için içerisinde gıda kolileri, battaniye, kişisel eşya gibi ürünlerin bulunduğu 10 kamyon yola çıktı. Depremzedelere yardım için Ayvacık Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından toplanan yardımlar depremzedelere ulaştırılıyor. Ayvacık Kaymakamlığı tarafından deprem bölgesine 2 gün içerisinde 6 kamyon ve Ayvacık Belediyesi’nden de deprem bölgesine 1 kamyon erzak yardımı gönderildi. İlçedeki vatandaşlar da deprem bölgesindeki vatandaşlara destekte bulunmak için Ayvacık Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ile Ayvacık Belediyesi’ne desteklerini veriyor. Ayrıca ilçemizden birçok gönüllü de bu desteklerde emeği geçmesi için kurum personelleri ile birlikte canla başla çalışıyor.
Ayvacık Kaymakamı İlker Eker ilçede depremzedeler için yapılan yardım çalışmalarını yerinde takip ediyor. Tüm ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduğunu ifade eden Kaymakam Eker, “Ayvacık’ta vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile toplanan yardımlardan dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 ilçemizin Küçükkuyu beldesi ile köylerinden de depremzedeler için yardım yağıyor. İlçemizde ayrıca siyasi partilerimiz ile iş adamlarımız da depremzedelere destek için deprem anının ilk gününden itibaren çalışma sürdürüyor.  İlçemizden içerisinde erzak kolilerinin ve eşyaların bulunduğu Ayvacık AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından da 1 kamyon, Ayvacık Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından da 1 kamyonet ve 1 ticari araç depremzedelere destek için Hatay bölgesine gittiği ifade edildi. (Haber: Sedat Uz)