Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram öncülüğünde Ayvacık Belediyesi depremzedeler için depremin olduğu günden bu yana depremzedelere destek için büyük çaba sarf ediyor. Ayvacık Belediyesi içerisinde mobil mutfağın da bulunduğu depremzedeler için erzak ve eşya dolu 3 kamyon, 1 otobüs, 1 minibüs ve 1 ticari araç ile beraber Hatay'ın Defne ilçesine hareket etti. Gönüllü Ayvacık Belediyesi personeli, ilçe halkından gönüllüler ile beraber 50 kişilik ekip, Ayvacık'tan Hatay’ın Defne ilçesine giderek, burada aş evi ve çadır kurdu. Depremzedeler için bölgede 2 öğün yemek çıkaran ekip, ayrıca bölgedeki depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet yürütüyor.
Hatay'ın Defne ilçesinde giden Ayvacık Belediyesi’ne Bayramiç Belediyesi de destek veriyor. Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ile beraber Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun da bölgede depremzedelerle beraber. Ayvacık Belediyesi personeli, Bayramiç Belediyesi personeli ve gönüllüler soğuk ve zorlu hava şartlarına rağmen depremzedelere destek için 3 gündür deprem bölgesinde kalıyor.
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram Hatay’ın Defne ilçesinde bulunduklarını ifade ederek, “Depremin ilk gününden bu yana sivil toplum kuruluşlarımızla beraber desteklerimizi koordine ettik. Bu süreçte bölgeye destek için 8 kamyonluk bir yardım gönderdik. Cuma günü itibariyle de Defne ilçesinde küçük çaplı bir aş evi kurduk. 50-60 kadar bir çadır yaptırdık. Burada kurulumunu gerçekleştirdik. 50 kişilik bir ekiple bölgedeyiz. Bir süre burada depremzedelerin yanında yer alıcaz. Bayramiç Belediyemiz de bizinle beraber. Onlarla beraber bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Allah böyle acılarla bizi karşılaştırmasın. Zor bir durum. Biz de elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber: Sedat Uz)