Ayvacık ilçesinde Türkiye'yi derinden sarsan yıkıcı deprem sonrasında afet bölgesindeki vatandaşlarımız için başlatılan yardım seferberliği devam ediyor.
6 Şubat 2017 tarihindeki Ayvacık Depremi’nden 6 yıl sonra merkez üstü Kahramanmaraş olan yıkıcı deprem bölgedeki 10 ilimizde etkili oldu. Binlerce vatandaşımız en kaz altında kalırken, bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlçedeki kurumlarımızın yanı sıra vatandaşlarımız da depremzedelere destek olmak için Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi’ne başvuruyor. İlçemiz Ayvacık’tan deprem bölgesine destekte bulunmak için içerisinde gıda kolileri, battaniye, kişisel eşya gibi ürünlerin bulunduğu kamyonlar deprem bölgesine gitmeye devam ediyor.
Ayvacık Kaymakamı İlker Eker ilçede depremzedeler için yapılan yardım çalışmalarını yerinde takip ediyor. Tüm ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduğunu ifade eden Kaymakam Eker, “Balabanlı köy muhtarımız Recep Hasan Ayan’ın köyde geleneksel olarak düzenlenen köy hayrını iptal ederek, hayır için topladığı yardımları deprem bölgesine gönderdiği için muhtarımız ve köylülelerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca depremzedeler için yapılan yardımlara destek veren iş insanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilcilerimize, tüm köy ve mahalle muhtarlarımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. (Haber: Sedat Uz)