Çanakkale’ye bir ay önce Bakanlar Kurulu kararı ile atanan Vali Orhan Tavlı, ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi. Çanakkale Deniz Polis evinde   ulusal ve yerel medya temsilciler ile gerçekleştirilen basın toplantısına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Nevzat Yurdaer, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ile ulusal yerel medya temsilcileri katıldı.Çanakkale Valisi olarak bir ay önce Bakanlar Kurulu kararı ile görevine başladığını ifade eden Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale’ye bu mukaddes vatan toprağına ve büyük Türk milletine hizmet etme görevinin kendisine tebliğ edildiğini belirtti. Şehitler diyarı Çanakkale’nin bir gurur abidesi olduğunu da kaydeden Vali Orhan Tavlı sözlerine şöyle devam etti:
 
“Çanakkale milletin onurlu duruşu, nasıl toprağın vatan olduğu ortaya koyan muhteşem destandır. Bu destan farklı dinden, dilden yitirdiği canlarla beraber cesaret ve inançla yoğrulmuş, silahsız ve cephanesiz bir milletin tarihe yazdığı hürriyet mücadelesidir”
 
15 Temmuz darbe girişiminden de bahseden Vali Orhan Tavlı, Türkiye tarihinin en güçlü devlet ve millet birlikteliğini 15 Temmuz darbe girişimi karşısında ortaya koyulduğunu söyledi. Milletin devletine, devletin de milletine sahip çıktığını kaydeden Vali Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler konusunda hiçbir vatandaşımızın, hiçbir kurumun en küçük bir endişesi olmasın. Milletimiz ülkesine ve idaresine kararlı bir şekilde sahip çıkmış, bu anlamda ülkemiz tarihinde ilk defa bir silahlı darbe girişimi milletin bizzat kendisi tarafından akamete uğratılmıştır. Özellikle vurgulamak isterim ki Türk medyası 15 Temmuz ve akabinde çok güzel bir performans sergilemiş, milletimizin bu dirence katılmasının televizyon ve internet sayısını arttırmıştır. Çanakkale’deki yerel ve ulusal medyamıza bende bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”
 
Mustafa SUİÇMEZ
 
 
 


 


Kaynak: Haber Merkezi