Toyota’nın Adapazarı fabrikasında üretilip, dünya pazarlarına satılacak C-crossover modeli C-HR, aynı zamanda ilkleri de beraberinde getiriyor. Türkiye’nin ilk yerli SUV’u ve hibrit aracı unvanını da kazanan yeni modelin satışı başladı. Bayilerdeki yerini almadan 6 bin potansiyel tüketici tarafından incelenen C-HR’ın 1,2 litrelik turbo benzinli motor versiyonu 83 bin 850 TL’den, 1,8 litre VVT-i yeni hibrit motora sahip versiyonu ise 98 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.


 
Yeni Müşterileri  Getirecek
Toyota Aydoğan Plaza’da gerçekleştirilen lansmanda Yeni C-HR ile birlikte Toyota Türkiye’nin satışlarının daha da artacağını vurgulayan Aydoğanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Aydoğan:“ Türkiye’de üretilen ilk crossover ve hibrit otomobil olan Toyota C-HR’ın fiyatlarını belirlerken tüm imkanları sonuna kadar zorladık” dedi. Yeni modelimizi aynı segmentte bulunan benzer otomobillere göre çok daha ulaşılabilir bir fiyatla sunuyoruz ifadelerini kullanan Aydoğan:” Toyota C-HR’ın Türkiye’de üretiliyor olması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Henüz üretim başlamamışken bile yoğun bir ön talebin yaşandığı Toyota C-HR, markamıza yeni müşteri kitlesi getirmenin yanı sıra, Türkiye’de Corolla’dan sonra en çok satan ikinci modelimiz olacak” şeklinde konuştu.


 
Toyota C-HR, 1,2 lt 116 beygirlik turbo benzinli ve 1.8 lt 122 beygirlik VVTi, hibrit olarak satışa sunuluyor. 1.2 lt motor 100 km’de 5.9 lt yakıt tüketirken, hibrit versiyonun tüketimiyse 3.8 lt olarak gerçekleşiyor. Toyota C-HR’ın 1.2T CVT şanzımanlı versiyonu, Dinamik Tork Kontrollü 4x4 sistemiyle donatılabiliyor. Hibrit versiyonda kullanılan özel aküye 10 yıla kadar garanti imkanı sunuluyor. Hibrit teşviki sonrasında dizel satışlarında bir düşüş beklediklerini belirten Aydoğan:” Hibrit otomobillere verilen teşviklerden sonra Toyota C-HR’ın 1,8 lt otomatik vitesli hibrit versiyonunun fiyatı, benzer 1,6 dizel otomatik vitesli otomobillerden yaklaşık olarak 15 bin TL daha ucuz durumda. Bu da önemli avantaj."




 


Kaynak: Haber Merkezi