Derya Can, Antalya'nın Kaş ilçesinde paletsiz değişken ağırlık kategorisinde geröekletridiği 94 metre dalışı başarıyla tamamlayarak, dünya rekoru kırdı. Büyük sevinç yaşayan Can ve ekibi, rekor onaylandıktan sonra denizde Türk bayrağı açtı. Derya Can, şehit asker ve polislerin adının yazılı olduğu tabela ile sevincini yaşadı. Sağlık nedeniyle ertelemek zorunda kaldığını rekor denemesini ertelemek zorunda kaldığını belirten Can, "Hedeflediğim metreye indik, şehitlerimiz için rekor kırdık. Zor günlerde ülkemizin başarıya ihtiyacı olduğunu biliyorum. Türk halkı beni çok destekledi. Ben de ülkemin insanına zor günlerde rekor kazandırdığım için mutluyum. Türk halkı güzel şeylerle anılmalı. Ben de milli sporcu ve rekortmen olarak üzerime düşen görevi yaptığım için çok mutluyum" diye konuştu.

Derya Can, yarın da 111 metreye paletli değişken ağırlıklı rekor denemesi yapacağını hatırlatarak, "Rekorumuzu kırdık, şehitlerimize adadık. 2014'te rekor kırdıktan sonra Cumhuriyet resepsiyonuna davet edilmiştim. Cumhurbaşkanımız beni hem tebrik etti hem de benden yeni rekor kırmamı istedi. 2014'ten sonra yeni bir rekor kırdık o da bu güne nasipmiş, mutluyum" dedi.

Şahika Ercümen'in 25 Kasım 2016'da 93 metreyle kırdığı rekoru 1 metre geliştirerek yeni dünya rekorunun sahibi olan Derya Can, rekoru egale etmesinden sonra Türk bayrağı açtı, terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin adının yazıldığı panoyu denizde gurula taşıdı.


Kaynak: Haber Merkezi