Toplantıya geçilmeden, yılbaşı gecesi İstanbul/Ortaköy’de ve geçtiğimiz Perşembe günü İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleşen hain terör saldırıları bir kez daha nefretle kınandı. Sahip olduğumuz birlik, beraberlik ve mücadele ruhu ile teröre karşı kenetlenerek dimdik ayakta durmaya devam edileceğinin vurgulandı ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, büyük Türk milletine sabır, metanet ve başsağlığı dilekleri yenilendi.
Toplantının birinci gündem maddesi gereği Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2016 yılı Aralık ayı gelir-gider durumu okundu ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
İşlerinin yoğunluğu nedeniyle tüm organ üyeliklerinden istifa eden Nazım Manav’ın istifa dilekçesi meclisin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Nazım Manav’dan boşalan meclis üyeliğine birinci yedek Mehmet Altındiş’in davet edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
S.S.Biga Deri Sanayicileri Arıtma Tesisleri İşletme Kooperatifi’nden meclisimize temsilci olarak bildirilen Erden Sarıoğlu da kooperatifin son yapılan genel kurulunda yetkili olarak seçilmediğinden meclis üyeliğinden düştüğü belirtilerek, yerine temsilci olarak adı geçen kooperatiften Metin Mutlu’nun bildirildiği ve kendisinin meclis üyeliğine davet edildiği ifade edildi. Başkan Vekili Kırbaş tarafından yeni meclis üyesi Metin Mutlu’ya meclisin huzurunda TOBB rozeti takıldı.
Bir diğer gündem maddesinde Ynt.Krl.Bşk.Yardımcısı Melih Akyıl’a söz verildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımı Akyıl tarafından Odamızın 2016 Yılı Faaliyet Raporu meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin bir diğer maddesinde, 2017 Yılı Bilirkişi ve Eksper Raporu ile Kapasite Raporu İçin Eksper Görevlendirilmesi görüşüldü. Makina Mühendisi Ali Taner Alkan ve Kimya Mühendisi Göknil Karpuzoğlu Köse’den 2017 yılında hizmet alınmasına devam edilmesi kararlaştırıldı.
Gündemde son olarak, Çekici ve Kurtarıcı Hizmeti ile İştigal Eden Üyelerimize Azami Fiyat Tarifesi Verilmesinin Görüşülmesine geçildi. Biga Kaymakamlığı’nın 07.12.2016 tarih ve 85061638-150-E.4843 sayılı ve ”Çekici ve kurtarıcıların fiyat tarifelerinin belirlenmesi” konulu yazısı gereğince, 6.Meslek Komitesi tarafından 06 Ocak 2016 tarihinde Odamızda bir toplantı yapıldığı ve toplantıda Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve sektör temsilcilerinin de hazır bulunduğu belirtilerek, yapılan görüşmeler neticesinde ekranda gösterilen tarifenin belirlenmesi hususunda mutabık kalındığı dile getirildi. Konu ile ilgili 6.Meslek Komitesi’nin de Yönetim Kurulu’na iletilmek üzere almış olduğu toplantı kararının bulunduğu belirtildi. Yönetim Kurulu’nun 6.Meslek Komitesi’nin kararını uygun bulduğu ifade edildi. Çekici ve Kurtarıcı Hizmeti ile İştigal Eden Üyelerimize aşağıda belirtilen azami fiyat tarifesinin hazırlanarak verilmesine oy birliği ile karar verildi.


Kaynak: Haber Merkezi