AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ın da geçtiğimiz günlerde destek verdiğini açıkladığı 2018 Troia Yılı projesi için girişimler sürüyor. Turan, “Çanakkale’mizin önemli kültürel mekanları arasında yer alan Troia Antik Kenti’nin Dünya Mirası listesine girmesinin 20. yılı olmasını önemsiyoruz. Bizler Çanakkale’mizin her anlamda örnek şehir olmasını istiyor ve bunun için çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gerek Kültür ve Turizm Bakanımızla gerekse Müsteşarımızla görüşmeler yaptık. Kendileri de ‘2018’in Troia Yılı’ olmasına sıcak bakıyorlar” demişti.

Açılışı Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan Dünya Turizm Forumunda Turizm Bakanı Nabi Avcı ile bir araya gelen Meclis Başkanı Osman Okyay ve beraberindeki heyet “2018 Toria Yılı” projesi sunumu yaptılar. Bakan Avcı, projeyle ilgili olumlu görüşlerini ÇTSO üyeleriyle paylaştı.
Öte yandan Bakan Avcı, projenin daha hızlı yürütülmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Başdanışmanı Fatih Dut’u görevlendirdi.

‘TROIA’ SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından yürütülen “2018 Troia Yılı” çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ÇTSO’dan konuyla alakalı olarak yapılan açıklamada, “16-18 Şubat tarihlerinde İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın dün gerçekleştirdiği açılış ile başlayan ve  25 farklı ülkeden bakanlar, bakan yardımcıları ve direktörler seviyesinde temsil edildiği ve iş dünyasından çok geniş bir katılımın olduğu Dünya Turizm Forumunun 2. Gününde Çanakkale Ticaret  ve Sanayi Odası Heyeti Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Naci Avcı ile bir araya geldiler. Meclis Başkanımız  Osman Okyay başkanlığındaki heyetimizin Forumun düzenlendiği Lütfi Kırdar'da Sayın Bakanımız ile yapılan görüşmesinde Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz  Mustafa Kansu ile  Meclis Üyelerimiz Ahmet Çelik,  Armağan Aydeğer ve Kemal Pazarbaşı da hazır bulunarak  Sayın Bakanımız Nabi Avcı'ya  "2018 Toria Yılı" projesini sundular ve çalışmalar hakkında bilgi verdiler.  Sayın Bakanımız konuyla ilgili olumlu görüşlerini bildirmiş ve  Projenin daha hızlı yürütülmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Başdanışmanı Sayın Fatih Dut'u görevlendirmiştir” denildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde konuyla alakalı olarak bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan’da projeye verdiği desteği yaptığı açıklama ve temaslarla göstermişti.

Turan, “Çanakkale’mizin önemli kültürel mekanları arasında yer alan Troia Antik Kenti’nin Dünya Mirası listesine girmesinin 20. yılı olmasını önemsiyoruz. Bizler Çanakkale’mizin her anlamda örnek şehir olmasını istiyor ve bunun için çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gerek Kültür ve Turizm Bakanımızla gerekse Müsteşarımızla görüşmeler yaptık. Kendileri de ‘2018’in Troia Yılı’ olmasına sıcak bakıyorlar” demişti.

Troia’nın Çanakkale ve Türkiye tarihi kadar, dünya için de kıymetli değerlerden biri olduğunu belirten Turan, “Esnafımız ve Çanakkale’miz için önemli bir karar olacak. Tarihe şahitlik eden Çanakkale’mizin kültür mirasının korunması ve yaşatılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda Bakanlığımız ve ÇTSO Turizm Komitemizle istişareli bir şekilde ilerleyeceğiz. Çanakkale’miz marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” şeklinde konuşmuştu.

 


Kaynak: Haber Merkezi