Yerel yönetimlerle ilgili ders gören  4. sınıf öğrencileri Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’i ziyaret ederek merak ettiklerini sordu ve yerinde öğrendi.
 Belediyenin ziyaretçileri dün öğrenciler oldu. Paşaköy  İsmail Taner İlkokulu öğrencilerinin ders konuları içinde yer alan yerel yönetimler hakkında bilgi sahibi olmak ve yerinde görmek için Ayvacık Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
Öğrencilerin Sınıf öğretmeni Zehra Avgören ders olarak işledikleri yerel yönetimeler konusunu yerinde daha iyi öğrenmeleri için öğrencileri belediyeye getirdiklerini söyledi. Zehra Avgören “Bizim ünitemizde yerel yönetimler konusu var, çocuklarımızın konuyu yerinde görüp yaşayarak, belediyecilik nasıl, belediyenin görevleri nelerdir, bunları görmeleri ve öğrenmeleri için çocuklarımızı getirdik. Yerel yönetimler konusunda çocuklarımız daha iyi bilgi sahibi olacaklardır" dedi.
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ziyarete gelen öğrencilere belediyenin vermiş olduğu hizmetlerden bahsetti. Mehmet Ünal Şahin sözlerine şöyle devam etti.  Şahin ‘’Yerel yönetim olarak kentimizde yaşayan insanların doğumundan, ölümüne kadar, iyi gününde, kötü gününde belediye olarak yanlarında oluyoruz. Bunun yanında yaşadığımız yerin veya kurulacak olan yeni yerleşim biriminin planlanmasında belediyelere çok iş düşüyor. Kurduğumuz birimlerle de kentte yaşanan olumsuzlukların önüne geçmeye çalışıyoruz.’’ dedi.
Minik öğrencilerin yönelttiği bir soruda Ayvacık size neyi ifade ediyor. Üç kelimeyle anlatacak olsaydınız Ayvacık’ı hangi kelimeyle anlatırsınız sorusuna Başkan Şahin şöyle cevap verdi.  Başkan Mehmet Ünal Şahin ‘’Ayvacık için üç kelime az gelir. Türkiye’nin en batısında, yeşilinin ve denizinin en temiz olduğu, burada yaşayan insanların devlete saygılı, yapıcı, sizler gibi güzel insanların ve sizin gibi yetişen güzel çocukların yaşadığı bölge. Bana göre Türkiye’de yaşanacak ender yerlerden biri. ‘’ dedi.
Daha sonra bir öğrencimizin sorduğu soruda eğitim alanında yaptığınız çalışmalarda uzun vadeli hedefleriniz varmıdır. Şu an ilçemizde yürüttüğünüz projeler nelerdir.
Şahin ‘’Biz işin başına geldiğimizde Ayvacık için yapılan hiçbir çalışma yoktu. Biz ilk önce yukarıdan aşağıya geldik. Yukarıdan aşağıya derken ilk önce üniversiteyle başladık. Daha sonra liselere indik, ondan sonra ilköğretim düzeyindeki okullarla ilgilendik. Bizim yaptığımız bu çalışmalar neticesinde dikkat edersiniz ki Meslek Yüksek okulu açıldı ilçemizde. Bu binanın yapımını üstüne basa basa söylüyorum ben yaptım. Zaman içersin de önemli gelişmeler oldu. Bakın dört yıllık üniversitenin temelleri atıldı. Buda ilçemiz açısından çok önemli bir gelişmedir. İlçemizde liseler yoktu, uzun uğraşlar sonunda Ayvacık’a Anadolu Öğretmen Lisesini, Turizm Meslek Lisesini , Anadolu lisesi yeni geldi. Bu yatırımların buraya gelmesinde benim ve ekibimin çalışmaları neticesinde oldu. Bu okulların içi boş değil. Bakın Ayvacık ve köylerinden gelen öğrenciler Türkiye yerleştirme sınavında burada okuyan öğrenciler  üç yıl arka arkaya birinci oldular. Bu okullarda okuyan öğrencilerimiz basketbolda ilerleme kaydederek şampiyon oldular. Ayvacık değil, Çanakkale değil, Marmara Bölgesinde birinci oldular. Şimdi ilçemize yüzme havuzu yapıyoruz. Bu yüzme havuzunda sizin gibi genç arkadaşlarımız gelecek yüzme kurslarına katılacaksınız ve hata yarışmalara gireceksiniz. Buralardan başarılar getireceksiniz. ‘’ dedi. Ziyarete gelen minik öğrencilere de önemli öğütlerde bulanan Başkan Mehmet Ünal Şahin ‘’Bu yüzme havuzu bittikten sonra yüzme kurslarına sizin gibi genç arkadaşları bekliyorum. Bu genç arkadaşların içinden Türkiye birincileri çıkaracaktır.’’ dedi.
 
 
 
 


Kaynak: Gazete Ayvacık