Projenin, 2016'da başlamış olup, 2018 Haziran'a kadar süreceğini belirten Biga Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fikret CAN proje hakkında bazı bilgiler verdi.
Can; “Projemiz, Kimya dersini öğrencilerin gözünde cazip hale getirip, öğrencilerimizi bilimsel çalışmalara özendirmeyi amaçlamaktadır. Proje ekibimiz, okulumuzla birlikte, Polonya, Yunanistan, İspanya ve Almanya'dan katılan okullar ile toplamda 5 okuldan oluşmaktadır.
Okulumuzda yapılacak olan toplantı dahilinde, misafir öğrenci ve öğretmenlerimiz Biga haricinde, Çanakkale ve Bursa'yı da görme şansına sahip olacaklar. Bursa'da Nilüfer Belediyesinin organize ettiği Ebru çalışmasına katılacaklardır. Hareketlilik tamamlandıktan sonra, okulumuz öğretmen ve öğrencileri sırasıyla, Polonya (Bydgoszcz), Yunanistan (Selanik) ve İspanya (Sevilla) hareketliliklerini gerçekleştirecektir.
Okulumuz 2013 yılından itibaren Avrupa Birliği okul projelerini hız kesmeden sürdürmektedir. 2013-2015 yılları arasında Letonya, Fransa, Almanya, Belçika, İspanya, Romanya, Macaristan, Polonya ve İtalya'ya, 2015 yılında EXPO Milano'ya, 2016 yılında ise Almanya'ya gidilmiştir. Projelerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.” Dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi