Tek Rumeli TV'de canlı olarak ekranlara gelen programa Biga Karate Gençlik Spor Kulübü Başkanı Demet Kurt, Çanakkale Karate Federasyonu İl Temsilcisi Süleyman Orhan, Biga Karate Gençlik Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mürvet Demirtaş Orhan ve Biga Karate Gençlik Spor Kulübü Karatecileri katıldılar.
Mehmet Çelik’in sorularını yanıtlayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Çanakkale ruhuna sahip olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir sorun olmaz. Türk Milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine bu sayede çok daha hızlı ulaşacaktır diye düşünüyorum. O neslin torunları olmak, o coğrafyada yaşamak, orada nefes almak da bizlere ayrı bir mutluluk ve haz veriyor” ifadeleri kullandı.
Programa Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve World Shotokan Milli Takım Teknik Direktörü Hayrettin Hamurcu telefonla bağlandılar.
Ekran başındaki ailelere seslenen Biga Belediye Başkanı Işık, ailelerin çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumalı ve sağlıklı yetiştirmeleri için spora yönlendirmeleri gerektiğini söyledi ve ekledi:
“Burada ailelere de seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı lütfen Türkiye’nin neresinde olursanız olun, spor yapacakları alanlara yöneltin. Çocukların derslerindeki başarıları da artacaktır. Aileler genellikle derslerini engeller diye göndermiyorlar ama biz ilçemizde bunun yanlış olduğunu deneyimliyoruz. Destek verildiğinde gençlerimizin yapamayacakları hiçbir şey yok.”
Başkan Işık, program özetle şunları söyledi:
Karatedeki başarı
“Süleyman hocam bizden salon istedi ve yaklaşık 4 ay sonra dünya şampiyonasına katıldılar ve madalyalarla döndüler. Bundan sonra karateye ilgimiz de arttı. Ben şunu da gördüm. Yaklaşık 3 yıllık belediye başkanıyım. Destek verdiğimiz zaman arkasından başarılar, şampiyonluklar geliyor. Karate 2 yıl olmadı, hem dünya kupasında hem Avrupa Şampiyonası yarışmalarında çocuklarımız dereceye girdiler. Kupalarla, madalyalarla döndüler. Biga’da 700 sporcunun katıldığı karate başkanlık kupası gerçekleştirdik.”
Paralimpik başarı
“Paralimpik sınıfında yarışan milli okçumuz var. Ona bir ok takımı aldık. Belediye personelimiz aynı zamanda. Bülent Korkmaz’ın Avrupa Kupası’ndaki başarıları Türk Milli takımını Brezilya olimpiyatlarına taşıdı.”
Voleybolda başarı
“Çiçeklidede spor kulübümüz var. Bir mahalle kulübü. Onların da voleybolda 2’nci lige yükselme mücadeleleri var, Ayvalık’ta.”
Okul sporlarında başarı
“Okul sporları mesela. Öğrencilerimizi belediye imkanlarından yararlandırdığımızda onların da katıldıkları yarışmalarda başarılı olduklarını görüyoruz. Biz onları hem motive ediyoruz. Bu yıl başarılı öğrencilere yapmış oldukları branşlarla ilgili hediyeler vereceğiz. Biz onların ulaşımlarını sağlıyoruz. Diğer malzeme isteklerini de imkanlarımız ölçüsünde gidermeye çalışıyoruz. En çok şikayet ettikleri konulardan biriydi. Gençlerin spor yapmasını önemsiyoruz. Okul sporları çok önemli. Okul sporlarını da destekliyoruz.”
Tenis sporuna kapalı kort desteği
“Biz sadece karate, futbol, voleybol değil bütün branşları destekliyoruz. Mesela bizim kapalı tenis kortumuz var. Çanakkale’de 2 tane kapalı tenis kortu var, biri Biga’da. Orada da kış döneminde de tenis sporunu yapıyorlar.”
“Kadınlarımızın spor yapması da önemli”
“Ben bir de şundan rahatsız oluyorum aslında. Spor denince sadece futbol algılanıyor. Toplumun yarısı kızlarımızdan, bayanlardan oluşuyor. Onların da spor yapabilecekleri alanlar lazım. Onların da farklı branşlarda çalışmaları lazım. Biga Karate Gençlik Spor Kulübü bizi heyecanlandırdı. Neden heyecanlandırdı? Çok feminen bir kulüp. Yönetim Kurulu’nun tamamı yakını hanımlardan oluşuyor. Onların spor yapmalarını çok önemsiyorum.”
Biga Deve Güreşleri, güreş takviminde
“Deve Güreşleri takviminde Biga güreşleri de yer alacak. Bundan sonra kalitesini artırmak için çalışacağız. 10 binden fazla insan ziyaret etti bu yıl. Baş pehlivan develer katıldı güreşlere. Bizim için halkımızın güzel zaman geçirmesi önemli.”
 


Kaynak: Haber Merkezi