Ayvacık Belediye Konferans Salonu'nda yapılan seçimde konuşan Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, ilçede yapılan yatırım ve çalışmalar sırasında köy muhtarları ve İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte güzel bir ekip çalışması yapılarak köylerin birçok ihtiyacının giderildiğini söyledi.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde encümen üyeliklerine İl Genel Meclis üyeleri Turan Tumay ve Nizamettin Akça, muhtar üyeliklerine ise Ergün Polat ve Şenol Önal seçildi.
Açıklama yok.

SEÇİMDE TURAN TUMAY FARKI
Ayvacık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinde bir yıl süre ile görev yapacak İl Genel Meclisi üyeleri seçiminde yine Turan Tumay farkı yaşandı. Geçen dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de muhtarların büyük çoğunluğunun desteğini aldı. 56 geçerli oyun kullanıldığı seçimde 43 oy alırken, en yakın Nizamettin Akça 33 oy aldı. Diğer bir il genel meclis üyesi Şerafettin Alkan ise 16 oy aldı. 1 yıl süreyle görev alacak köy muhtarları seçiminde ise Ergün Polat 46 oy, Şenol Önal ise 51 oy aldı.
Düzenlenen seçime Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram da katılırken, muhtarların salonda sosyal mesafeye uygun olarak oturdukları gözlendi.

Haber: Sedat Uz