ARAZİ SATIŞLARI TAVAN YAPTI
86 kilometrelik sahil şeridi bulunan Ayvacık ilçesi, son yıllarda yatırımcıların gözdesi oldu. Her geçen gün talebin arttığı ilçede arazi fiyatları da yükseldi. Son 2-3 yıldan bu yana talebin arttığı ilçemizde tarım arazileri de ekoturizm adı altında imara açılıyor. Ekoturizm kavramı da arazi fiyatlarına tavan yaptırdı.
Doğası, tarihi, konumu ve havası ile Ayvacık, dünyada sayılı yerlerden biri. Dünyada az bölgeye nasip olan bu özellikleri barındıran Ayvacık, son zamanlarda çok ilgi görüyor. Ayvacık bölgesi; Çanakkale Boğazı, Kazdağları, Assos, Küçükkuyu bölgesi ve verimli tarım toprakları ile il ayrı bir yere sahip. Ayrıca Behram, Yeşilyurt, Adatepe, Büyükhusun gibi köyler tarihi ve taş mimarileriyle Türkiye’de de ünlü köyler. Kuzey Ege Denizi’ne de kıyısı olan ilçemiz yatırımcıların da gözde merkezi haline dönüşüyor.
Ayvacık’ın bazı köylerinde ise hayvancılık ve tarım gelişmiş durumda. Buralarda yetişen hem tarım hem de süt ürünleri adeta birer marka konumuna geldi. Köylerdeki bu verimliliğin yanında doğası ve havası da ayrı bir güzel. Durum böyle olunca son zamanlarda köylere olan ilgi de arttı. Buna pandemi de eklenince büyük şehirlerden kaçanlar Ayvacık’ın köylerinde arazi alıyor. Köylerde bulunan arsa ve arazi fiyatları da katlanarak artıyor. 20-30 bin lira olan köy arsaları son zamanlarda gören talepler sonrasında 100 bin liranın üzerine çıktı.
ÜNLÜLER DE AYVACIK’A AKIN EDİYOR
Türkiye’de bakir kalan bölgelerden biri olan ve Kuzey Ege’nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Ayvacık’a yatırımcılar ve turizmcilerin yanı sıra ünlüler de ilgi gösteriyor. Birçok sanatçı, yönetmen, şarkıcı ve iş adamları ilçenin değerli köylerinden arsa ve arazi satın alıyor. Ünlülerin de rağbet gösterdiği ilçemiz bölgede marka haline de gelmeye başladı. İlçemize gösterilen bu ilgi bölgedeki nüfus artışına da sebep oluyor. Çanakkale bölgesinde en çok nüfusu artan ilçelerin başında ilçemiz Ayvacık geliyor.
EN ÇOK İLGİ GÖSTERENLER İSTANBULLU
Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün yapımı devam ederken, köprünün de yapılmasıyla Ayvacık’a olan ilgi daha da artacağa benziyor. İlçeye en çok ilgi gösterenler yakınlık sebebiyle İstanbullular. Onları Bursalı ve Kocaalili vatandaşlar takip ediyor. İstanbul bölgesine yakınlık sebebiyle bu illerde yaşayan vatandaşlar köy arsalarına ve sahil bölgelerine akın ediyor. Pandemi sebebiyle de yaşanan artışın önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.  (Haber: Sedat Uz)

Açıklama yok.