Ayvacık ilçesi, Bilaller Köyü sınırları içerisinde yer alan Katı Atık Bertaraf  Tesisi inşaatında çalışmalar son hızıyla sürüyor. 1.104.838 m³ projelendirilmiş depolama hacimli su sızdırmaz izolasyonlu düzenli depolama alanı, mekanik ayrıştırma tesisi, yangın söndürme hattı, idari ve diğer yönetim binaları inşaatından oluştuğu ve Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nin yapımında sona geliniyor. 2022 yılında faaliyete geçmesi planlanan tesis, hem istihdam kaynağı yaratacak hem de bölgede toplanan çöplerden enerji elde edecek.
52.000.000,00 TL proje bedelli tesis tamamlandığında, Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Bozcaada, Geyikli ve Küçükkuyu Belediyeleri ile Çanakkale İl Özel İdaresi’nden oluşan Troas Bölgesi Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi ile toplanan katı atıkların çöp suları biyolojik arıtma sistemi ile arıtılacak ve katı atıklardan elektrik enerjisi üretilecek.
Söz konusu çalışmaları yerinde takip eden TROAS Bölgesi Katı Atık Yönetim Birliği ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram incelemelerini sürdürüyor. Son olarak İller Bankası temsilcileri ile katı atık tesisinde incelemelerde bulunan Bayram, “Tesisimizde çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah tesisimizi 2022 yılında faaliyete geçireceğiz. Bu tesisimizde elektrik enerjisi üretimi yapılmasını planlıyoruz. Ayrıca ilçemiz için bir istihdam kaynağı da olacak.” ifadelerini kullandı. (Haber: Sedat Uz)

Açıklama yok.Açıklama yok.