Vali İlhami Aktaş’ın milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 86. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Vali Aktaş mesajında şu ifadeler yer verdi; “Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın yazarı; şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 86. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda yazılan kahramanlık destanlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını şiirleştiren Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir.
 
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek o günlerin ne kadar zorlu ve çetin geçtiğini de ortaya koymuştur. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, yok olmak üzere olan aziz milletimizin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Bugün bizlere düşen İstiklal Marşı ruhunu korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır.
 
Bu sebeple Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un eserlerini iyi anlamak ve bu şuuru gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u, vefatının 86. Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmet duygularıyla anıyorum.”
 
Haber Merkezi