Çanakkale’de Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlıklı yaşam ile bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için il genelinde okullardaki öğrencilere Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında bisiklet dağıtımı yapmaya devam ediyor.
 
İl genelinde 2015 yılında “seçmeli beden eğitimi dersi” açan okullara 19 Mayıs, 16 Ekim ve 30 Kasım tarihlerinde toplam 450 adet bisiklet dağıtan Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü 2016 yılı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı haftası nedeniyle Çağlar Kaynak Basketbol sahasında bisiklet dağıtım töreni düzenledi. Törene Çanakkale Vali Yardımcıları Saim Eskioğlu, Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Kenan Eliuz, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, veliler ve öğrenciler katıldı.
 
Bisiklet dağıtım töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, “İlimizde 2015 yılı içerisinde “seçmeli beden eğitimi dersi” açan okullara 19 Mayıs, 16 Ekim ve 30 Kasım tarihlerinde toplam 450 adet bisiklet dağıtılmıştır. 2016 yılında ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında derslerinde başarılı, davranışları ile örnek 223 ilkokul ve ortaokul öğrencisine bisiklet hediye edilmiştir. Ayrıca ilimiz yatılı bölge okullarına öğrencilerin ortak kullanımı için toplam 20 adet bisiklet dağıtılmıştır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve gençlik ve Spor Bayramı haftası dolayısıyla bugün Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile derslerinde başarılı ve davranışlarıyla örnek gençlerimize 230 adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Bu bisikletlerin gençlerimiz tarafından kullanılmasını önemsiyoruz. Bunun bir örnek teşkil etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Çanakkale Vali Yardımcıları Saim Eskioğlu, Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Kenan Eliuz, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük tarafından öğrencilere bisikletlerin dağıtımı ile program sona erdi.
 


Kaynak: İHA