Kepez Beldesi Boğazkent Mahallesi sahilinde oluşturulan alanda düzenlenen 48'nci Kepez Yağlı Pehlivan Güreşlerine 200'e yakın pehlivan katıldı. Başpehlivanlık için 27 sporcunun mücadele ettiği güreşlerde finalde Fatih Atlı ile Mehmet Yeşil Yeşil karşı karşıya geldi. Uzun süre devam eden ve nefesleri kesen güreşte başpehlivanlığı puanla rakibini yenen Atlı kazandı. Güreşlerde, Şaban Yılmaz ile Hamza Köseoğlu da üçüncü oldu. Pehlivanlara kupa ve madalyalarını Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan, eski ağa Yahsen Korkmaz ve yeni ağa Kemal Durmaz verdi.
Başpehlivanlığı kazanan Fatih Atlı, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil için, 'Biz onunla rakip değil, çok iyi arkadaşız. Yıllardır beraber güreşiyoruz. Onu da tebrik ediyorum. Böyle bir güzel organizasyonu hazırlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorumö diye konuştu.
Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise, güzel ve keyifli güreşler izlediklerini belirterek, 'Bütün pehlivanlarımızı kutluyorum. Seneye inşallah yine bu er meydanında buluşacağızö dedi.
Yahsen Korkmaz'ın bu yıl ağalığını yaptığı güreşlerde yeni ağa ise 70 bin TL bedel ile Hakem İnşaatın sahibi Kemal Durmaz oldu.
 


Kaynak: Burası Çanakkale