Ayvacık Belediyesi mücavir alan sahasında kalan Ahmetçe köyündeki 288 Ada 108 parselde bulunan 56 dönümlük zeytinlik alanda zeytinlerin kesildiği ve bazı zeytin ağaçlarının kökünden söküldüğü ihbarı üzerine Ayvacık Belediyesi, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Kurumları teyakkuza geçiren zeytin katliamının olduğu tarlaya giden ekipler, zeytin katliamını durdurdu. Ayvacık Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Ayvacık Belediyesi olay hakkında tutanak tuttu.
Zeytin katliamını uygulayanlara Ayvacık Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri 6 bin TL’ye yakın bir tutar cezai işlem uyguladığı öğrenildi. Ayrıca konu ile ilgili olarak Ayvacık Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
28 AĞACI KÖKLEDİ, İZİN BİLE ALINMADI
Ahmetçe köyündeki bir zeytinlikte usulsüz olarak 28 adet zeytin ağaçlarını kökünden söken vatandaş, ağaçları köklerken hiçbir kurumdan izin almadığı ortaya çıktı. Zeytin katliamını yapan şahsın zeytin ağaçlarını verimsiz olduğu ve rüzgar sebebiyle köklediğini iddia ederken, bu alanda zeytin köklenmesinin başka sebebi olup olmadığı da araştırılmaya başlandı.
AYVACIK BELEDİYESİDEN AÇIKLAMA
Ayvacık Belediyesi mücavir alan sahasında kalan Ahmetçe köyündeki 288 Ada 108 parselde bulunan 56 dönümlük zeytinlik alanda gerçekleştirilen zeytin katliamı hakkında yazılı açıklamada bulunan Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ise açıklamasında, “Ahmetçe köyü 288 Ada 108 parselde bulunan tarla ve zeytinlik vasfında 56 dönümlük alanda rüzgar alan ön cepheden 28 adet zeytin ağacı verimsiz olduğu iddia edilerek köklenmiş ve budanmıştır. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye ekiplerince yerinde incelemelerde bulunularak tutanak altına alınan bahsi geçen olay ve mevki ile ilgili ilçemizde bulunan tüm ilgili kurumlarca gereği yapılacaktır. Yöremizin simgesi üretimin kalbi kültür mirasımız yıllanmış zeytin ağaçlarının bu şekilde hunharca katledilmesi bizleri derinden üzdü. Tüm kurumlarımız konunun takibi olacağız. Bizim için çok değerli ağaçlarımızın kurtarılması için  elimizden geleni yapacağız” ifadeleri kullanıldı. (Haber: Sedat Uz)