KADIRGA KOYU’NDA İLK MÜZİK FESTİVALİ!
 Ayvacık ilçesinin Behram köyü sınırları içerisinde yer alan Kadırga Koyu’nda ilk kez bir müzik festivali düzenleniyor. Her yıl binlerce turisti ağırlayan bölgede turizmi canlandırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ayvacık Belediyesi ve Atölye Kültür Sanat ile ortaklaşa müzik festivali düzenlendi.
Bu yıl 20 Ağustos-21 Ağustos tarihlerinde ilki düzenlenen olan müzik festivali, Ayvacık Belediyesi Günü Birlik Tesisi’nde yapıldı. Assos Müzik Festivali’nde 20 Ağustos tarihinde ilk olarak Rumba Quartet ve Grup Gündoğarken sahne aldı. 21 Ağustos tarihinde ise Mağollar grubu sahne aldı. Moğollar Grubu’nun vokalliğini ise ünlü sanatçı merhum Cem Karaca’nın oğlu Emre Karaca yaptı.
Bu yıl ilki düzenlenen müzik festivali ücretsiz ve halka açık yapıldı. Festivale, Ayvacıklı vatandaşların yanı sıra bölgedeki turistler de katılım sağladı. Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram da her iki konser etkinliğine de katılarak sanatçılara hediyeler takdim ederek, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Bayram konuşmasında, “Bu tür etkinliklerde paydaş olmaktan son derece memnunuz. Biz göreve geldiğimiz vakit halkımız biliyor ki birçok konser etkinliği düzenledik. Pandemi sebebiyle de etkinliklerimize ara vermek zorunda kaldık. Gücümüz ve programlarımız el verdiği kadar bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikler devam edecek. Bu tür etkinliklerle de hem sosyal belediyecilik adına vatandaşlarımıza festivallerle buluşturacağız hem de ilçemizin adını duyurmaya ve ilçe ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Bölgede sosyal programların eksikliği, bundan sonraki süreçte müzik vb. festivallerle bir nebze de olsun kapatılmaya çalışılacağı öğrenildi. 
Açıklama yok.Açıklama yok.
Açıklama yok.Açıklama yok.


Kaynak: Haber Merkezi