Ayvacık ilçesinde her yıl 4-10 ekim tarihleri arasında kutlanmaya başlanan amatör spor haftası Ayvacık’ta etkinliklerle kutlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yaştan bireylerin spor yapmaya özendirilmesi, bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen "Amatör Spor Haftası" nedeni ile Ayvacık’ta program düzenlendi.
Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş korteji, Ayvacık Spor Salonu önünden başlayarak Atatürk Kültür Parkı’nda son buldu. Yürüyüş sonrası Ayvacık  İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Parkı’nda bulunan Atatürk Kaidesi’ne çelenk sunuldu.
Düzenlenen yürüyüş ve programa Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Ayvacık Garnizon Komutanı Hava Savunma Yarbay Fatih Şahin, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, kurum amirleri, sporcular, antrenörler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (Haber: Sedat Uz)